Лазаревски ми препиша имприл. Но јас не ги купувам бидејќи ми се многу скапи, туку си земам се посебно. Метилфолат 1000мкг, метилкобаламин 1000мкг, цинк 25мг, в6 100мг, ц вит 2000мг, пробиотик 10 билиони, калциум 700мг, магнезиум 400мг, д3 2500иу, плус сега 3 тромесечие ултра омега со 500епа 250дха. И вака од ихерб поефтино ми излегува.
Ete gledas, mora da pies za bolka nesto, jas piev i po polovinka heleks da se smiram, da se opustam. Ke pomine, ne se sekiraj, stom funkcioniras za drugi raboti dobro i dodeka e izdrzlivo. Da, mi bese odlozen odma, sega vekje vo noemvri ke imame transfer, cel eden ciklus sum so pauza. Ama vekje ubavo se cuvstvuvam, zamina eden mesec.
Na 08.10 pravev Ivf so 3dnevni embrioni... koga e najdobro da napravam test preku krv? Pobudaluvam...
Mila denes ti e 9ti den taka li pa izdrzi bar do 12 I napravi preku krv a za zapek zemi suvi slivi stavi vo Voda 4 slivi navecer I sabajle na gladno ispija vodata I izedi gi slivite mene toa mi pomaga
Ова е како да си веќе 12 дена по овулација. Кога има бременост кај најголем број жени тестот веќе ќе покаже. Читам овде и не ми е јасно зошто лекарите препорачуваат да чекате 2 недели од трансфер и тоа независно со колку дневни ембриони е направен. Јас не гледам врска во тоа како настанала бременоста и времето на првиот позитивен тест, па да се чека толку време. Земи си тест и утре сабајле направи. Ако е негативен нема да се разочаруваш-имаш шанса да направиш пак ден, два подоцна, ами ако е позитивен оти да не си се израдуваш наместо да се нервираш. Ако сакаш преку крв може и уште сега, одма. Со среќа!
Stresovi so domasen test nema da si pravam. Sakam preku krv da ispitam. Mislam deka ako ima bremenost bi pokazalo
Ako je zapek stomacni zatvor ja sam sebi nasla resenje.Kupila sam deciji Cokolino. Uzmem nekoliko kasika u 200ml mleka.Pojedem i nakon sat vremena u toalet.Evo 2 meseca i uopste nemam problem s tim.
Девојки го има ли некоја бројот што го даваат за да се праша дали се готови резултатите од кариотип? Сум го изгубила ливчето на кое ми го запишаа
Девојки денеска ми е 4 ден од трансфер и мн ме болат градите и ги чиствувам мн тешки како отечени дали е лош знак