Jas vtoro invitro lmi bese vo plodnost I jas bev za vtoro ivf vo plodnost. Nekolku pati barav da mi kaza Kakvi analizi da napravam nisto ne mi rece.
Devojcinja, dali vi se slucilo posle transfer da imate gadenje i da ne mozete nisto da jadete? Ne baram simptomo, znam deka e gllupo vo vtor den na transfer da baras simtomi, samo se plasam od hiper (Kako sto vidite, jas spijam vo forumot )
zdravo jas denes pravev transver ama nemam nikakvi gadenja samo nemozam da jadam mnogu bidejki odma osejkam tezina vo stomakot izgleda od apcinjata sto mi gi prepisaa da gi pijam ☺️ nemam mnogu iskustvo prvo invitro mi e
Замрзнување од ембрион е 9000 (до 5) а над 5 е 43.000 и имаш “гратис” чување до 1 година. Доплата за чување после таа година е 6500. Но тоа не ти се загарантирани суми бидејќи ако решат да покачат, ќе си покачат и ти немаш баш избор Дај Боже да си бремена и да си родиш и да не се замараш со сумиве
I jas imav gadene, bolki vo stomak da ne mozam da se ispravam toa e od punkcijata i od hormonskata terapija
Haha pa ne bas ubavo ti objasni clenkata ti imase 9 Ili 10 embrioni znaci vleguvas vo Suma od 43000 I do dogodina ova vreme neplacas nisto e posle toa 6500 za uste godina pa koga ke pomine ona pak placanje I taka mislam 5 godini Ili 8 neznam kolku cuvat. A Ako si imala transfer veke si trebala da go Platis ova zatoa sto na den na transfer dogovaras za zamrznuvanje a boga mi I za placanje.
Здраво на сите Се спремаме за ин витро, треба да соберам се што треба од испитувања и документи, па имам неколку прашања за вас. 1. Дали мора извод на венчани? 2. Дали од терапијата која ја примате пред и по ин витро сте имале зголемување на тежината или како подуеност на лицето? Знам дека сите тука се со цел забременување, но ме интересира. 3. Што конкретно се испитување на имунолог поврзано со плодност и забременување? Читам дела доста од вас посетиле имунолог, мене ниту еден доктор не ми спомнал. Сакам да направам се што е можно од испитување. Ви благодарам
Plativ za edna godina, mene me interesirase slednata godina kolku se naplakja da prodolzuvas dogovor. Za ova godina znam, zavrsiv so toa
Го повторуваш по терапија, така? Се надевам сега се' ќе биде чисто и спремно за брз трансфер @ladystardust И јас имам слично сеќавање за крварењето и грчевите.
Za imunolog ke si posetis I ke si kazes problemot I zasto pravis ivf si imala bremenost Ili si nemala spontan edno drugo I ke ti kazat tamu sto da ispitas ima poveke ispituvanja doktorite tamu zavisno od problematika davat napatstiva ne e isto za site. Od terapija debeleenje zavisi kako koj nekoj da nekoj ne individualno. Za vencanica ako si vo Brak da ako ne si me si ke se rasprasas nekoi izjavi na notar za vobbracna zaednica ima, vo odnos na zamrznuvanje toa fond ne pokriva so vaucer ides privatno so placanje zavisi u koja klinika kako ama vo prosek 50000 gore dole.
1.Доколку не сте во регистрирани во матично, може се поднесе и изјава за вонбрачна заедница заверена на нотар. 2. Не 3. Автоантитела и генски мутации за тромбофилија. Докторите најчесто на овие испитувања упатуваат по неуспешни инвитра или спонтани. Секако може и пред постапка да се испита. Замрзнувањето на ембриони се плаќа, не е покриено со ваучерот. Цената зависи од клиниката: Систина 50.000 ден Њуборн 24.000 ден Плодност 28.000 ден Ремедика 9500 ден од ембрион, над пет фиксно 46.000 ден. (Може да има варијации на цениве)