Zdravo, imam edno prasanje mozebi e glupavo no me maci veke 2 dena. Primam vaginalen gel pred spienje ( crinone) i vo tekot na denot pri mokrenje zabelezuvam na toaletot bel zgusnat sekret pa ne mi è jasno dali e od gelot bidejki do sega ne sum imala takvo nesto i dali e voopsto normalno da se pojavuva toa. Ve molam ako nekoj imal takvo nesto da mi kaze. Zagrizena sum a vo petok imam transfer zakazeno pa da ne ispadne nekoj problem.
E sega jas i neznam dali e blastocista ne gi razbiram bas embrionite samo mi pisuva kvalitet na embrion No1(C8-G2)
Од кринонот е и немој да се паничиш. Може да се случи и при туширање да се појавуваат грутки и тоа колку подолго се користи толку повеќе има, што е нормално. Се чисти вишокот.
Meni je doktor u svakom postupku naglasio da betu uradim 14.dan po transferu.Zadnji put sam 13.dan jer je bio petak ali je vec bila dovoljno visoka
А дали направи тест за бременост? Мене ми рече да испитам бета ама кога тестот за бременост на 10 ден испадна негативен.
Утреми закажаа трснфер во 12:30 полна бешка ми рекоа колку вода да се испие,,јас тргнувам од струмица како ќе се издржии
Не ти кажа докторот? Мене за оред трансфер ми даде една пролутекс, а потоа си продолжив со утрогестанот. Можњш сабалје да го испиеш, а потоа пак вагинално ќе си продолжиш.
Mene ne mi dadoa nisto od vitamini vo new born, pa se javiv naknadno i sestrata mi rece deka nema potreba ako jadam dovolno mrsna riba, tvrdo vareno jajce, svezi jatkasti plodovi, ovosje i zelencuk... Se javiv na mojot ginekolog i go prasav, mi rece eden magnezium dnevno i pre mama duo do kraj na bremenost.
Јас да си кажам дека на последниот трансфер скоз со празна бешика влегов и не се побуни докторот, слабичка сум била, таман се гледало рече. Само на првиот транфер бев "послушна" и направив како што ми беше кажано, испив пола литро вода два часа пред закажаниот термин. Докторот имаше итен царски, па уште саат време го чекав. И ќе си пукнев од што не можев да издржам, цела се препотив од мака, се тресев дури. За наредните трансфери попаметна бев