Utrogestan stavam vaginalno. 1 sabajle, 2 navecer. Progesteron depo se bockam vo but, a proluteks se bockam vo stomak. Isto taka pijam aspirin sabajle a navecer se bockam so kleksan.
Za izvod na vencani mora Jas mozebi i individualno e od prvo invitro do sega imam 15 kila pokaceno Za imunolog i mend dossega nikoj ne mi rekol
Ako zimas utrogestan ispij go I vecer I sabajle ako zimas dva pati ako ednas zavisi dali navecer Ili sabajle ispij go pa koga ke ti zavrsi transfer sledna doza koga I da ti e prodolzuvas vaginalno. Voda ne pij od doma tuku koga ke stignes u Skopje dur te spremat edno drugo pak ke posedis vo soba I ne treba da ti e prepolna ona da osecas deka gotovi gi polnis gacite ako osecas taka izmokri se pa pak pij treba da e polna besika ne I prepolna.
Кај мене после позитивен тест освен прогестеронската терапија и клексаните и аспиринот ми рече да си ја пијам фолната(now) и в12 и некои пренантални по мој избор ( јас си зедов фембион) и магнезиум ако имам болки или грчеви П.С ова е од Трајковски
Kako taka vo koja klinika bese prethodno? Ako Imas neuspesni ivf Ili spontani biohemiska logicno e deka treba da si napravis ispituvanja. Ako si kacila 15 kg ispitaj tiroidna I antitela na tiroidna na endokrinolog odi voedno ke si ispitas I insulinska rezistencija, vit D I folna ispitaj toa na endokrinolog mozes se, potoa napravi TORCH test na mikrobiologija, trombofilija na transfuziologija Ili Manu, na imunolohija imunolsoki za antitela.ke ti kazas koi koga ke otides na lregled , na GAK kariotip, ako treba nesto soprugot I toj da ispita, pa posle ako ti preporacaa nesto HSG laparo histero toa otposle prvo ova drugovo.
Koga sme kaj kacenje kilaza, ne znam dali sum edinstvena sto sum izgubila kilaza vo ova procedura. Osobeno sega posle transfer, ni kafe ne mozam da pijam, tolku gadenje imam od sve
Devojki Lenzetto sprejot koga vi go uklucuvaat za cryo transfer? Citam estradiol e sostav, pa bidejki do sega odev skroz na priroden ciklus, doktorot mi spomna deka mozno e i toj za transfer da se ukluci, no me interesira toj se prska pred transfer ili posle?
Mislam deka den pred transfer ne davaat nisto za da se odmori teloto, i sabajleto pred invitro samo polna besika, barem kaj mene taka bese. A ne mi e logicno iskreno da se pijat vaginaleti.
Da vo ista prvo te smestuvat vo soba da se spremis moze ke ti dadat nekoi I inekcii jas primiv dijazepam choriomon od 1500 I atosiban ke polozis malku posle te vikat nosi si nekoi corapi da ti se topli nozete oni ke ti obujat plus tie do kolena. Tamu vnatre na eho odozgora gleda doktorot go stavat kateter vracat embrionce gledat kako e postaveno I tolku 5 min e transferite, posle ti objasnuva sestra kako da se pomestis na drug krevet bez da stanuvas te nosat vo soba da polezis okolu 1 do 1.30 I posle doma