Sacekaj jos malo pa ces da vidis sta ce sve iz tebe da ispada od Crinone gela i sluz,i voda,i grudve ne grudvice nego prave grudve braon-crne boje a moze i krvi da bude.Telo ne moze da apsorbuje sve pa se visak nagomila i onda izlazi napolje.Ja kad sam videla plakala od straha da ne izgubim plod a onda mi doktor kao i cure na forumu objasnili da je to gel i nema potrebe za brigom.Samo opusteno.
Ja sam pocela da koristim sprej dva i po meseca pre transfera i posle sve do 11.nedelje trudnoce zajedno sa Estrofemom
Zencki imam edno prasanje Imam pozitivna beta i test, vcera mi bese datum "za dobivanje", ne dobiv ama veke 2 dena imam menstrualni bolki.... dali ova e normalno???
Еве ќе ти се придружам со минус килажа. Што би рекла баба ми, само ушите се на тебе. Ама мене не ми е од нејадење, туку од стресирање
Да одмори телото од што? Од прогестерон што му треба на ембрионот за развој? Утрогестанот се инаку капсули за орална и вагинална администација. Јасно е напишано во упатството. Ако за нешто конкретно не сте доволно упатени, па и не мора да се коментира за да не се прават забуни.
A od kade treba da zemame upat i za mend i za maz mi? Prvoto vo sistina i vtorot vo plodnost , i veruvaj mi nikoj nisto ne mi rekol da ispitam
Vaka na imunolohija I za dvajcata od post maticen, za endokrinologija isto od opst maticen za transfuziologija od opst maticen da vi pise dijagnoza varikozni veni poinaku nemoze da go kreira upatot I do odreden lekar ne za vo labaratorija posle doktorot ke vi kaze sto treba da se ispita I ke ve upati vo labaratorija, za kariotip ti od ginekolog Maz od opst maticen ama sledi si termini za da fatite vo ist den. Moze pri baranje upati malku opstite maticni ke se ogradyvat ama ti insistiraj I dur ne ti dadat ne izleguvaj.Ajde srecno
Se slozuvam so @Nade-sunrise utrogestan tocno e deka vaginalno e podobar efekt ama za den pred transfer I ako nekoj go Zima I na den na transfer treba da se ispie za da dole.bide cisto da nema icedok posle.se.prodolzuva vaginalno, taka doktorot za ivf mi ima kazano a ne sum slusnala deka nekoj prekinuvav utrogestan pred transfer sigurno zaboravile.da vi kazat da si go zemete I toj den.
I mene mi e logicno i pred i posle, ali mene samo za posle transfer, ama mozebi zosto jas zasega sum dobra so endometrium
Ако се иде на крио трансфер на контролиран (вештачки) циклус, се почнува од 2-3 ден за да направи супресија на јајниците да нема овулација, а да се контролира здебелувањето на ендометриумот. Ако се иде на природен циклус, доколку одлучи докторот да додаде естрадиол во шема, се почнува по трансфер како дополнителна поддршка на ендометриумот.
Devojki, da ve prasam kolku dena posle transfer zapocnavte so normalni aktivnosti i dali voopsto moze da se pravat kratki prosetki ili mora zadolzitelno muruvanje?
Da ve prasam nesto, ne e sto go mislim celo vreme ama me interesira: Zasto na nekoi pacienti mu se dava choriomon pred transfer, na nekoi ne? I sto e intralipidna ?
Jas prvite 7 dena odev od spalna do wc. Duri i jadev vo krevet. Od 8miot do 14den pocnav da se razdvizuvam niz doma i dvor.
A jas sto sakam da patuvam 4 saati, da idem vo more (normalno nema da plivam) (5ti den od transfer) @ladystardust , helppppp!!!