Ми треба инфо. На клиничка биихемија дали работат во сабота и до колку часот? И колку е на приватно да се испита вит.д, б12 и фолна? Треба да одам за хормони, па да испитам и ова додека сум таму.
Eve i jas da kazam za posle transferot, ako e merka toa so lezenje, jas sum prva koja do sega trebase da bide dva pati bremena, no nisto. Dva pati mislam ista greska si napraviv, lezev samo, stanuvav do wc, duri i vo krevet jadev nekogas, na strana ne se vrtev, nesmeev da se navednam durii maz mi i gakjite mi gi oblakase da mi izvinete i eve me po tret pat sum tuka... Edno nesto nauciv, pravilo nemaa i sega so Gospod napred samo, see sto dusata ke mi posaka ke pravam, pa duri i oro da mi se igra ke igram, a ne bolna da se pravam, psihicki se mrdnav so toa lezenje i miruvanje, sanki ja mnogu golema rabota imav da srabotam pa se vardev. Ovaa e moe iskustvo, sekoj neka si pravi kako ke posaka, samo neka bide vo glavata opusten, mislam deka psiha e cudoo!
работи сабота и недела само не знам до колку, јас кај 9 наутро бев. Доплатив 700 ден за вит.д. Сигурно и другите се приближно тој износ.
јас не го добив на упат, матичниот генеколог ми кажа дека не може да го додаде, за тоа приватно доплатив да поминам со едно боцкање. Мислам дека интернист дава упат за вит.д, фолна и б12, ама не сум сигурна
Vo prvite denovi izbegnuvaj koristenje na skali ako mozes sea ne toa 5 pati nagore nadole tuku svedi na minimum dur bide implantacija posle koristi si, stom si imala vonmatericna kacuvanje skali mozelo da predizvika da zaluta embrionceto taka slusnav I primeniv tie prvi denovi.
Standard protokol e vo ivf. Kako sto mi objasni doktorot, za da go smiri imuniot sistem. Kortiko e, ali bez griza ne se pie dolgo vreme. Po sema se pie, prvo pogolemi dozi, po pozitiven test postepeno se isklucuva Mene mi pravi tahikardii, ali mi rekoa deka normalno bilo i mi namalija od 2x1, na 2x1/2
Kortikosteroid e dekortin se dava da se pie zaradi podobra implantacija da ne go otfrli teloto embrionot jas go piev na kriotransfer po edno pa posle srceva akcija 2 Dena po pola pa 3 po cetvrtinka I mi go ukinaa.
чисто изненадена сум од главната сестра во борн!инвитро консултација 1500ден?каде ви наплатиле друшки?
Општ матичен до интернист, па тој ќе ти даде упат до Биохемија. Бев во понеделникот, за тироидните, Д вит, Мг и Калциум, платив 250 ден.
Мене ми наплатија 1500 консултација во борн но само за тоа и бев. А препораките беа дека не се наплаќа таму консултацијата
Консултации сегде наплаќаат. Да не сте имале преглед па наместо 2000 ви направиле попуст и ви наплатиле како консултација. Сигурно пап сте земале па место ехо консултација сте платиле само.