па затоа знам лани консултација кога прв пат бевме не се наплаќат рекоја а јас сега бев за пат тест и да платам за уште 1 ембрион што ми е замрзнат!зошто пролетоска не наплатија консултација кога имав трансвер со замрзнат ембрион!еден куп пари оставив па до 1500 и дојде на сестрата многу ме изнервира сакам да кажам се се менува со тек на време!
Јас направив трансфер кај Трајковски... пред да почнеме постапка 3 пати се видов со него од кои еднаш ме гледаше на ехо, не ми наплатија ништо. Баш сум изненадена од сметкава
не ми правеа ехо имав закажано за пап тест само!и др трајковски ме праша кога планираме за трансвер пошто уште еден имам замрзнат и на 27 октомври му истекуваше рок за плаќанје од 1 год.!и и рече на сестрата пап и за ембрионот да се плати само!и таа дојде со мене кај наплата и рече плус консултански услуги наплата е јас му кажав на трајковски и он и рече зашто и тоа да се наплати на моја пациентка и таа ништо не одговори!
Да, Трајковски мрази да претплатува за услуги, дури некогаш знае и да намали од сумата, затоа ова ме зачуди
Jas prv pat bev na konsultacija vo mart i nisto ne mi naplatija, posle toa sum pojdena nekolku pati pred da pocnam so stimulaciji i pak nisto ne mi naplakjale, duri i eho mi pravele bez naplata. Bas sum iznenadena i jas.
Kolku sto znam i mene mnogu pati ne mi naplakjale, no ako ste imale pregled i doktorot ne vi dal izvestaj go naplakaat kako konsultacija usluga. Mozam da kazam deka se edinstveni sto i po 3 pat konsultacii ne naplakjaat. Javi se da nema nekoja greska.
Devojki znae li nekoj da mi protolkuva? Ova e za trombofilija mutacii. Neuspesni 5 inseminacii i dva invitro transfera imav, navidum se vo red so dvajcata (mal maski faktor) no nikogas ne doslo do bremenost. Pa pocnuvam da proveruvam drugi raboti citajki ve vas
I vo Remedika, kaj mojot doktor, ne naplakjam nikogas za kontroli/konsultacii/eho.. bilo sto. Edinstveno nesto sto naplativ vo cela ova godina sto sum kaj nego, e 4D eho koga mi trebase za vaucher. Toj insistirase da ne go pravime, jas sakav, i toa go plativ
Со оглед на тоа што сум на ум за менување на доктор, јас се надевам дека нема да треба да го плаќам секој преглед бидејќи едно 10 пати сигурно треба да отидеш да се видиш со докторот пред транфер. Таман работа да почнат и тоа да го наплаќаат.....
Zdravo denes treba da pocnam so superfakt ama ne znam sto da pravam bidejki ne se custvuvam ubavo, imam kaslica i temperatura, ne znam dali da pocnam so inekcite ili prvo da mu se javuvam na dok da mu kazam kako mi e pa toj da odluci.
Со тие симптоми прво нешто што треба да направиш е ковид тест. Стимулации ни под разно не смееш да почнеш ако не дај боже е позитивен тестот. Доколку испаднеш негативна, ќе се исконсултираш со докторот што да правиш и како да терате.
Fala ti za sovetot, i se javiv na sestrata i mi rece da prekinam se. Da napravam test pa za drugiot mesec da Vidime