Mene me interesira dali primavte vakcina sega vie sto pravevte invitro Isto i jas sum kaj trajkovski moze poveke od 5 pati mi vrsel pregled i nikogas ne mi naplakale ni pa konsultacija
Јас се одлучив да не примам вакцина. Немам теорија зошто да не примиш, сите доктори потенцираат на примање на вакцина. Јас ја послушав мојата докторка по акупунктура и не се вакцинирав. Сама ќе си донесеш одлука како мислиш иако во најголем број се вакцинираат.
Мене никогаш консултација не ми наплатиле ...и порано имам одено на консултации , ама еве последно пред ин витро постапка во август ,бев само на консултација и не ми наплатија ...баш ме збуни
Јас познавам минимум 10 жени што се трудни, а се вакцинирани. Е сега ако ви е мисла дека ќе мешате хормони со вакцина, ако тоа ве оптеретува, тогаш размисли си дали ќе се вакцинирате, битно е да бидете смирени кога сте во процес и одлучни. Јас се вакцинирав уште во јуни и не се оптеретувам. Како подобро се чувствувате, така и одлучувајте
хаха и јас се збунив, ми вика сестрата чекај тука. и јас дека прв пат бев, незнав каде чекам и што чекам. и оопп може влези „1500, со картичка или кеш?“
Od kraj na juni e ova, togas pravev jas transfer. 28.000 transfer 1600 atosiban Intralipidna 550 Bolnicki prestoj za intralipidna 7200 (luda cena!) Intralipidna dava Ivanovski, ne znam kaj kogo si
Баш луда цена. Многу е навистина... Јас во април примав интралипидна во Ремедика, 2500 вкупно платив.
Pa toa e normalna cena, tuka baska od 5 sprat odis peski na treti sprat vo dnevna bolnica, kade lezat uste 10 zeni, koj kiva, koj kasla, koj place, koj krvari, haos e. Toa so intralipidnata ne im e organizirano ich, a baska cenata e neopravdano visoka
И во Ремедика испадна шетање низ одделенија. Прво требаше на ивф одделот да ја примам, па испадна нема место и на крај во дневна болница ме сместија (мешана, не е поделена мажи/жени). Во Ремедика за се бараат ковид тест, само што тогаш тестовите им беа со 14 дена важност, па исто ко да немаш, ништо не значи тестот, ни твојот, ни на тие околу тебе.
Подарувам: Фолна киселина 40 апчиња до 2024год. Synfoline 60 апчиња до 2023год. Бруфен 9 апчиња до 2023год. Бусколамин 9 апчиња до 10/2022год. Примолут Нор 16 апчиња до 2024год. Декортин 9 апчиња до 12/2022год. Утрогестан 19 капсули до 4/2022год. Глико лакс 3 чепчиња до 6/2022год. На кого му се потребни слободно нека ми пиша ЛП. Убав ден
Како апсолутен поборник против пушењето, ќе одговорам со големо НЕ. Прво поради сопствено здравје, второ поради здравјето на бебето што можеби го носиме.
Jas se cudam kako tebe so hiper ti pravela transfer obicno odlozuvat za sleden mesec sepak ne e naivno da Imas hiper, ama nejse bidnalo daj boze so plod da vrodi
Ova kaj sto ti e ednakvo znak nemas mutacii ova drugovo Imas e sea podolu od tabela bi trebalo da pisuva heterozigot Ili homozigot.Vo glavno heterozigot e polesna forma ama bidejki ne ti e edna mutacija tuku poveke se vika kombiniran faktor na trombofilija vrodena. E sea terapijata e metilirana folna I metilirana b12 dozi prepisuva transfuziolog zaedno so b6, toa moze uste odma da se Zima mislam I aspirin moze odma a kleksan od pozitiven test za spontan premenost a pri ivf 14 Dena pred transfer.