Јас примив една доза од 250 мл. Во мојот случај беше за поддршка, на мое барање, без конкретна индикација. Претпоставувам и @Kailani примила слична доза, во иста клиника сме. Инаку од она што имам читано може да се прими максимум 500 мл единечна доза. Ама зборам за растворот, внатре концентрацијата на липиди се одредува според телесната тежина на пациентката. Во твојот случај како е?
Една недела пред трансфер 250ml, ден на трансфер 500ml, и најава за уште 1 ако има позитивен тест. Со индикација поради зголемен процент на NK.
Сега баш сакав да допишам дека ме прашаа за тежината, па претпоставував дека има врска со одредувањето на концентрацијата. Инаку исто и јас без конкретна индикација ја примав, само една доза, неколку дена пред трансфер.
500 ml, mi ja pustaat 5 saati, po 100ml na saat. Ova od sistina iskustvo. Zavisno od tezina e koncentracijata. Kaj mene zirnav na keseto dodeka primav, pisuvase 20%. Jas sum hashimoto Kolku sto znam od bliska osoba moja, pozitivna na ANA, koga imase poz test, uste dva pati primase intralipidna, odma posle poz test i 11 nedela mislam. I kaj nea sekoja doza bese po 500 ml
Obavezno da primis so pozitiven test. Moja bliska so ANA, pisav i pogore, uste dva pati primase po pozitiven test
@Maya12 ти имаше спомнато на странициве поназад дека твојот последен и успешен трансфер беше со рана бластоциста? Можеш да ми пишеш на кој ден беше трансферот од почнување со прогестеронска поддршка? Ти ја вратија како рана бластоциста или ја чекаа уште еден ден во култура да се отвори? И на каков FET протокол беше, природен или контролиран?
Многу ми е жал Само позитивно Во која клиника си и што стадиум ти беа ембрионите, ако не ти е тешко да споделиш? Јас дека со морули мака мачам три трансфери без успех
Mislim da je najgori osecaj kad beta ne pokazuje trudnocu.Ali vec pocni da mislis na novi postupak i novu šansu.Nema predaje❤
да потполно си во право се што си напишала мрази он он мене ми намали во цена за хистеро што правев и во јануари и март...ама тоа е тоа и таа на наплата ама ич по карактер не е ок исто како главнава мед сестра многу ме изненадија!
44046"]Нека има позитивен тест, и солзи од делфин ако треба ќе примам [/QUOTE] Sto treba da se primi?