Zdravo Nova sum na forumot, pravev dve inseminacii so rastojanie od 4 meseci pomegu niv, Sega treba treta da pravam so rastojanie od eden mesec od vtorata Pa me interesira dali nekoja clenka imala vakvo iskustvo, i da dobila vaucer za in vitro
100 ml -20% (пакувањето е од 500ml и можат да се искористат и пакувања од 10%) се прима нешто повеќе од 1ч, еве погоре пишуваат дека примаат повеќе и подолго.
Второ ивф и позитивна бетаСе надевам дека понатака се ќе биде супер. Инаку кај д-р Трајковски сум и презадоволна буквално од се, но нели секој со своето искуство. Првиот пат бев на др место не бев задоволна, независно што беше неуспешно и мн сум среќна дека направив прав озбор. Дури и овој пат помислив ако не е успешно повторно кај Трајковски да правам
Девојки денеска ми е 10 ден од трансфер и имам скоро постојана тапа болка во едниот јајник и болка во градите ,може ова да ги сметам како симптоми ?
Не тридневни се ,ми рекоа да чекам до 12 ден а јас се плашам по малку и за тогаш од резултатот .Фала сепак
Drugarka moja sega imase transfer vo Sistina so blastomeri i toa i gi vodea dvodnevni i pokaza poz beta na 11 den. Ali ako ti e strav, cekaj si 15 den
72 casa vo prosek e period na implantacija od moment na vrakjanje na embrionot. Pisav i pogore, so dvodnevni embrioni na drugarka i pokaza poz beta na 11 den, toa bese ovoj mesec i eve ja si raste top. Ako ne ste strplivi, moze i porano ali beta, nemam iskustvo jas so domasni testovi
Zdravo na site, Sakav da spodelam iskustvo, pravev prvo ivf kaj Trajkovski vo New Born i beshe neuspeshno. Malku se razocarav bidejki nemav pregolemi ocekuvanja ama od stimulaciite mi izvadija samo 3 j. kletki (ocekuvav barem 6) i eden embrion stigna do early blastocyst i mi go vratija na 5 den.Jas imam namalena ovarijalna rezerva soprugot teratazoospermia i sega sum vo dilema dali da se vratam kaj nego ili da prodolzam kaj Ivanovski vo Sistina. Trajkovski e dobar doktor ama realnosta e deka rezultatot izostana i me interesira dali kaj site sto bevte kaj nego vi uspealo prv pat (od komentarite takov vpecatok imam ) ili ste probuvale nekoja nova terapija nareden pat.Rabotata e sto svarno mnogu se vloziv kako i site vas, izlaganja od rabota, pokrivanja, denovi i sega pak se od 0. Isto me interesira rabotno vreme na Ivanovski vo Sistina, bidejki rabotam od 9 do 17 i denovite za odmor se tie, a se bara pregledi i posvetenost.Cisto me interesira mislenje, bidejki svarno ne znam sto e pametno, a gledam dosta od vas imaat po nekolku invitra i me interesira kako ste postapile a vrodilo so plod. Voedno ako e nekoj so slicna dijagnoza kako nashata i imal uspeshnost pls neka mi pishe kaj koj doktor uspealo bidejki eden vaucer otide vo vozduh. Pozdrav
Isto me interesira, dali posle neuspeshno ivf, nekoj od vas se vakciniral i posle kolku vreme. Dali ste se konsultirale so nekoj ivf specijalist dali vakcinacijata se odrazuva negativno vrz plodnosta, bidejkji i toa go odlagav radi invitrovo.Vo petok treba da se vidam so Trajkovski i kje go prasham ama sakav da slushnsm iskustva ,