Мене ми се има случено тоа, секогаш ми го исклучувале аспиринот после тоа, па дури и клексанот, после тоа сум имала позитивен тест. Не мисли на најлошото, имај верба дека може и позитивно да е ти ја пуштам среќата да се израдуваш @Aleks33 мила, сега може си на дното и навистина ми е жал, но верувај дека после некое време ќе ти дојде желбата повторно и со радост ќе си го земеш последното ескимче
Navistinaaa???? A da ne pijam i jas aspirin? Iako doktorot mi rece da prodolzuvam. Moze li be da e ciklus? Iako primim terapija?
Не прави ништо на своја рака, јас секогаш сум се консултирала со сестра и они ми го прекинувале, можеш пак да се јавиш и да прашаш, они најдобро ќе ти кажат. Со лесно мила!
Според мене не може да е менструација ако примаш прогестерон. Сите сме добивале откако ќе престанеме со терапија, не се сеќавам некогаш да сум прочитала некоја членка да добила менструација дур е под прогестеронска поддршка. Немој на своја рака ништо да правиш, слушај си го докторот.
Сочувствуваме со тебе, познато ни е ова лошо чувство на сите…. Што и да ти кажам нема да те утешам. Ама ќе најдеш сила и нема да се откажеш.
Еднаш месечно мора да се истера тој муабет инаку ќе добиеме бан Интересно ми станува како се соживуваме со мислењата за нашите омилени и неомилени доктори, небаре фамилија или први непријатели да ни се Тие сироти на повеќето од нас не се ни сеќаваат кој сме кога ќе им отидеме на преглед, а ние овде очи ќе си извадиме. Инаку го знам чувството на страв, ама ајде полека охрабрувај се, додека не ти текнало трета вакцина да примиш за да си имаш изговор за одложување
Јас добивам додека примам прогестеронска подршка , утрогестан конкретно , меѓутоа на природен циклус трансфер @Kolumna мораш да се опуштиш и да мислиш позитивно , сепак мислам дека е рано на 6ти ден од трансфер да добиеш , стискаме палци
Јас ич не се соживувам да ти кажам не ме тангира кога пишуваат за Др. Трајковски, кој е мој доктор. Јас имам мое мислење за него, две години сум му пациент, не може туѓо мислење да ми влијае. Многу убави гестови сум добила од него, многу охрабрување и утеха ми пружил, па никогаш не сум ги пишувала тука ситуациите и искуството со него. Може само за нешто ситно да сум спомнала ама многу немам споделено зошто не чувствувам потреба ниту да фалам ниту да црнам некој. Ама ептен ми фуфка да ти кажам и тоа да “одмарам” ми паѓа најтешко а и иглите не можам да ги смислам веќе.
Mene ovoj pristap mnogu mi se sviga. Navistina mislam deka tvoeto sobtstveno iskustvo so doktor, ne moze da go smeni bilo kakvo mislenje da slusas ako navistina ti kliknalo so nego. Istoto mi se slucuva so mojot doktor. MU VERUVAM! Thats enough for me. Sprotivnoto da bese, sigurno bi go smenila vednas.
Welcome to the club i jas sum so tri neuspesni transferi, mi ostana uste poslednata srekja i mi fufka da napravam transfer, ama epten Mozam da ti go zamislam cuvstvoto, jas najloso go podnesov posledniot pat, ali mora da sobereme sili i da gledame pozitivno P.S jas posledniot pat od sto ne mozev da ja podnesam zagubata, se bapnav na prvata zabava sto ja vidov na net i iskreno ne pogresiv. Gledaj denovive odi nekade, vo pozitivno drustvo, trgaj misli
Drugarka mi prokrvari 5 den od transfer i toa i bese znak na implantacija. Ima pozitivna beta i si tera
Леле не да ми "фуфка"... Последново ивф одложен трансфер, сега здравје следен месец треба да е, ама баш со страв го чекам... Имам за среќа два ембриона, па помирно се осеќам, ама сепак. По природа сум многу смирена, не сум паничар, блиските ми се восхитуваат на смиреноста и издржливоста, ама сепак се осеќам дека сум многу емотивно исцрпена и при крај со силите.. немам веќе идеи што би правела понатаму, ама ми останува да се надевам дека едно од следниве ембриони ќе се зафати овојпат успешно. @Aleks33 , жал ми е, тешко е но мора да се издржи душо. Ќе смогнеш сили натаму, сега е само да се издржи моментот
Barem za krvarenje jas sum prva tuka pokrvarev na 9 den od transfer pa posle toa na sekoi 2-3 dena i uste imam kafeav iscedok, mi iskluci aspirin vednas i si prodolziv so kleksan.. sekogas koga ke videv krv mislem gotovo e do tuka bilo, no za sreka minatat nedela bev na eho ima i srceva reakcija i super e embrionot, dr mi kaza deka do 12 nedela moze da si imam i veke ja prifativ kako normalna pojava posto nemam druga opcija, mene licno ova ne mì e mnogu jasno no taka si teram, konsultiraj se so tvojot dr nisto na svoja raka nemoj da pravis on si znae podobro pozz