Девојки правам испитувања пред да одам на трансфер со замрзнати. Темава е малку поактивна па ме итересира мислење за хормониве, додека доспремам другите испитувања и одам кај докторот.
Здраво борци, биткава похрабри мајки ќе направи од вас, верувајте и на една по неколку години пробувам за второ овој пат со ивф. Денес бев на преглед и започнувам со собирање документи . Немам отидено кај матичната па сакам да прашам дали за второ доволни се само 3 неуспешни инсеминации? Од цел процес најмногу ме плаши хиперстимулацијата, ама многу незнам што ми се сврти тоа во глава Многу нови мајки набрзо
Јас добив ваучер со две инсеминации и имав прво успешно ин витро за второ детенце...ти посакувам среќа и тебе
Devojcinja, koja od vas koristi progesteron depo? I kade mozam da najdam. Mi treba hitno poradi krvarenje
Zdravo devojki. Prasanjevo mozebi ne e za tuka, no temava e najaktivna. Septemvri mesec imav cisti pap i mikrobioloski, no pred nekoj den imav krv vo urina. Denes pravev ispituvanje na urina, urinata e sterilna. Dali moze da e ginikoloski, povtorno da pravam pap i mikro?
Moze da ti e cistit? Imas li bolki pri uriniranje ili nagoni za cesto mokrenje? Moze i pesoche da ti e od bubrezi Pij mnogu uvin caj denes Pa ako ne se smiri edno eho na bubrezi jas mislam najdobro e
Mene mi izgledaat ok, samo sto markeri za anemija jas nemam provereno, sega se spremam. Neka kaze nekoj poiskusen da ne gresam, neznam dali treba folna da se zgolemi uste ili ne. Vaka se super mi deluva! Edno prasanje, upat za markeri za anemija se baraa kaj internist, taka?
vo sabajle krvarev (ne obilno krvarenje, ama imav krv), go viknav vednas doktorot, mi rece bockaj se so progesteron depo. Sega ima eden saat sto se bockav, i mislam deka prestana. Ke pocekam preku den da vidim kako ke ispadne. Mnogu mi e strav da ne nema da raste betata
Зависи кој ви е проблемот и колку години имаш. Јас добив без проблем ваучер без инсеминации (на 39/40).
Ne, utre mi rece doktorot. Vcera testot bese vo 7dmi den, plus navecer, mozno e zatoa i bilo mnogu bleda linijata. Ke pocekam uste deneska, utre ke se bockam vo sabajle