Општ матичен може да ти закаже со шифра за варикозни вени. Следи на МојТермин за да видиш кога ќе пуштат нови термини кај него, за да му јавиш веднаш на матичниот. Засега до крај на ноември се е зафатено.
Продолжи си тогаш со стандардната доза од 400, ама редовно Ако има потреба за повеќе ќе ти препорача докторот. Уште ова да прашам, во форма на метилфолат ли се овие ?
Да. Едно време пред да донесат кај нас, само тие беа достапни најблиску до мк, а се џабе. Мислам 90 таблетки околу 11лева во Бугарија ги купував.
I jas ti go preporacuvam Nikola Madzunkov!!! Vrv od doktor, jas iako sum od Skopje seuste sum vo kontakt so nego! ❤❤❤
Zdravo devojki. Na 28mi septemvri pravev krio transfer na blastocista. Na 14ti den od transfer bHCG 921. Vcera bev na prvo eho i ispadna deka embrionceto e mnogu malecko i ne se razviva kako shto treba. Prekinav so sekakva terapija(dabraston 2x1,fraxiparine 0.4 na vecer,aspirin 100 nautro) i doktorot mi rece deka samo ke si se iscisti koga ke dobijam ciklus. Dali na nekoja od vas i se ima vaka deseno? Izvinete za dolgiot post
Да знам. Сега се спремам да нарачувам па гледав. Само мисла има шипинг на Now. Ама ако најдам некој да ми ги донесе од Бугарија, може пак овие ќе ги нарачам. Навистина цената им е ептен пристапна. Штета кај нас што претеруваат со цени. До пред некое време воопшто немаше, а сега како злато да продаваат
На 15ти имав трансфер, денес ми е 12ти ден од истиот ама денес малку прокрварив и ме фати страв. Сега само при бришење имам кафеаво и некоја болка во јајниците. Се јавив кај докторов и ми рече да мирувам и утре тест. Мн се плашам... дали некој имал слично искуство?
Дали имаше ембрион во сакусот? Дали имаше срцева акција? Ти си веќе 6 недела ако не се лажам, не верувам дека само ќе се исчисти, но може да има и спонтан ако на тоа мислел докторот. Многу ми е жал мила што мора да поминуваш низ ова, ти кажаа ли кога да одиш на контрола? Кај мене имаше празен сакус во 7 недела и мораше да се исчистам со таблети.
Имаше ембрион да а срцева акција немаше. Не ми даде докторот никаква терапија рече малечко е многу ќе се исчисти само со циклусот. Дали после тоа си правела трансфер или не сеуште?
Ima devojcinja sto dobivaat pokasno. Mozebi uste e mala,pricekaj i ne panici stom ti vika doktorot deka e uste rano. Jas bi pocekala barem uste 1 godina.
Мила, јас ја имав истата бета како тебе на 14 ден од трансфер, ова беше во јуни месец, мене докторот ми рече дека може така да си седи со недели додека да почне само да се чисти. Јас отидов на ГАК и таму ми отворија историја и ми дадоа таблети за чистење. Не би да те плашам, но отиди на една контрола на ГАК, таму ќе те преземе доктор и ќе ти каже што да правиш, јас не би седела така. Јас за трансфер паузирав цело лето, сега сум во постапка со стимулации за следно инвитро. Со лесно нека помине и брзо да се спремаш за следен трансфер
Фала ти милиа, ќе почекам неколку дена ако не ќе одам и јас на контрола па да видам што ќе ми речат. Ти посакувам успешно инвитро да имаш убава бројка на оплодени јајце клетќи и што поскоро да си се израдуваш. И јас ќе паузирам два три месеци па после тоа ќе одам на трансфер имам уште едно замрзнато ембрионче.