Маркери за хив и хепатит б и ц. На упат мислам дека стои баш така-инфективни скрининг. Во железничар за 300 ден без упат, само со лична карта може да се направи и резултат имаш истиот ден.
Здраво Девојки, Имав крио трансфер на природен циклус со еден ембрион пред две недели на 13 октомври,а вчера правев Бета тест излезе 14,8.За прво од клиниката кај што правев ИВФ ми кажаа престани со терапија,си имала биохемиска бременост,тоа беше одговор од сестрата.А после 15 мин.ми се јави докторката и ми рече да продолжам со терапија и за два дена повтроно да правам Бета -тест.Знам дека шансите се екстремно мали со ваква ниска бета,но сепак продолжив со терапија. Па од Вас девојки некоја дали има вакво искуство.Искрено не се надевам многу,изгледа е биохемиска бременост. На сите Ви посакувам многу среќа и успех.
Па зависно од годините и желбата, би пробала и те како јас на твое место, ништо не мора да значи, може брзо ќе забремениш, може не..но, затоа треба да почнеш од некаде.. Само напред!
Не памтам точно, мислам дека резултатите беа за една недела, јас не се ни јавив на време да прашам, а ден - некаде пред овулација беше или одма после циклусот. Сигурно ќе ти кажат кога е најдобро да се земе.
Zdravo devojki dali ima nekoj zanteresiran drygarkami ima ostanato sedum kutii IMPRILa kupeni se vo Belgija i gi dava po povolna cena 30evra
Здраво женски Вчера бев на пункција,извадија 6 јајце клетки,препишано терапија се .Денес сум супер не осекам ништо.Ми се јавија од клиника од тие 6 јајце клетки дека е само 1 оплодена.Образложение знаете дека материјалот беше лош,па во тек на утрешниот ден се слушаме дали ке има трансфер или не.Немам некоја надеж ама сепак некако тешко се чуствував и сакав да си кажам на некој.
Знам колку е тежок овој момент, но само имај на ум дека е ова чекор до целта која ќе се исполни наскоро.. но секако не се откажувај брзо и од ова ембрионче борче туку, дали ги оплодуваа со икси или регулар?
Може баш тоа едно што се оплодило да е среќата, не се откажувај пред време мила, знам како е кога шансите се мали,пуштам среќа за да си биде трансфер
Zdravo na site. Denes bev vo ginekolog i sakav analizata kariotip da ja napravam i mi rekoa deka nema termin.isto taka nemala termin za kaj dr jani. Kako e termin za kariotip da nema?
Само со позитивни мисли И верувам дека ќе направат се што треба едно ама среќно да биде И сама знаеш дека се одличен тим
На 9ти ден од трансфер бетата ми беше 30. Иако е ок бета за толку рано, после 3 дена ми беше 36. Се гледаше дека не расте па прекинав терапија. Не знам што да ти кажам, освен да провериш пак за два дена како што ти кажале. Ти посакувам среќа
Термини за кариотип ретко има и кога ќе пуштат, за неколку часа се зафаќаат. Следи си сама на мој термин за да фатиш кога ќе пуштат за декември.
Epa nema se ceka so meseci treba da sledis non stop na moj termin I koga ke pustat treba odma na doktor da vrtis zasto u rrok od nekolku sata se bide zafateno, Ili plan b da si Platis privatno Sistina mislam okolu 14000 ke izleze za dvajcata a na klinika e 1400 den za dvajcata.
Zdravo, nie so soprigot go 8mavme istiot problem. Na ktaj ne uspeavme da najdeme termin na drzavno i napravivme preku new born no po dokuklmentot vidov deka ispituvanjeto e napraveno vo sistina. Ne kostase 9000 za soprugot.