Здраво, после 3 месеци процедура 1 месец замрзнување јајце клетки бидејќи кај сопругот немаше сперматозоиди, 2 и 3 месец оставање материјал од сопругот кој се замрзна. Од 7 јајце клетки 5 се оплодија, 4 ембриони, 1 се замрзна на 3 ден. а другите не се развија. Ембрио трансфер на 1 ембрион во вторникот и сега си одмарам дома и се молам да видам две цртки.
Здраво, цена на замрзнување јајце клетки е 90.000 ден. Ние бидејќи имавме ваучер го искористивме и ни наплатија помалку. Но потоа плативме за ембрио трансферот.
Како нарачувате од iherb? Сакав да нарачам витамини за 30 евра и ми наплаќа 20 евра поштарина. А тука се 55, па не е баш и некоја разлика вака
Jas sledam promocii ima za shipping, najcesto na pocetok na mesec se, ama treba da sledis na stranata, inaku znae i skap shipping da ti dade
Трето ивф со ваучер од фонд, пункција имав во септември,но трансферот ми е одложен поради висок прогестерон. Ваучерот ми истекува на 5 ноември, трансферот ќе ми е на третиот циклус од пункцијата. Дали трансферот во декември ќе треба приватно да го платам или ќе ми важи од ваучерот?
Jas prasav vo sistina i bese 7500 den , za dvajcata 15000, ama maloku mi bese skapo. I zatoa rekord preku drzavno. Sega i zdrastveno plakame sekoj mesec od platave i pak privatno da gi pravime ne e fer.
Ako znae tocno da mi odgovorite ve molam. Jas na juni mesec podnesov dok vo fondev a vo juli mi odobrija. I sega se racunuva od denot na dostavuvane ili od den na odobruvane ?.I ne znam deka vo rok od 6 meseci treba da se pocne so postapkata ili celosno treba da e zavrsena postapkata ? Ve molam za odgovor. Bidejki ovoj mi posleden vaucer i ne sakam da mi se izgore.
Zdravo , nova na forumov ako moze dali imala nekoja vakvo iskustvo ... pri podnesuvanje na dokumenti vo fondot (neznaejki za nivnite pravila) si go dostaviv i amh hormon sto mi e niska granica ... mi dodelija vo avgust vaucer so donorski jajce kletki sto e za mene neprifatlivo bidejki si imam svoi ... od avgust me maftaat podnesi zalba i baranje deka sakas obicno invitro , pa sega povtorno mi baraat hormonski status i amh (od relevantna institucija gak) ... poludev lugje od nivnive birokratii i sto nema koj da ti kaze da ti pomogne ... nekoj so vakvo iskustbo i kakov bil ishodot
Ќе поднесеш молба и ќе наведеш дека поднесуваш првпат, ќе ти одобрат, со амх под 1, одобруваат со сопствени ј.к,но само еднаш, веќе наредниот пат не.
мила, правно гледано а и по самото известување (ваучер) треба да се рачуна од денот на прием. затоа и пратките со ваучер преку пошта се препорачани пратки. и постапката треба да биде завршена во рок од 6 месеци од прием на ваучерот. би требало вака да изгледа ваучерот и третата реченица баш тоа го кажува
Vaucerot se zatvori so samoto zamrznuvanje na jajce kletkite bidejki go iskoristivme odobreniot fond. A imavme opcija da si platime realnata cena za zamrznuvanje a embrio transferot da ne bide naplaten, ama isto pari izleguvase.