Nekogas e najubavo da na se nadevame mnogu, da ne ocekuvame, da ne znaeme i posle vaka da se raduvame! Cestitki uste ednas
Ako si pacient vo Sistina neudat popust mislam za 5000 od partner namesto 7500. Ama sea se ti zavisi dali sakas pred stimulacii da go napravis posto velis deka vaucer si dobila vo juli, do sega trebalo da go napravis valjda ke si fatila termin na drzavno. Nejse posto gledam deka za dekemvri uste ne se izlezeni terminite, treba sekoj den po nekolku pati da proveruvas na moj termin I ako vidis slobodni odma vrti na ginekolog za tebe na opst maticen za soprugot oti odat kako Alva terminite, doktorite nema da se zamarat oni da ti barat mislam ne ostavam na niv posto ti se brza ti sledi si I potoa zvoni I'm da ti zakazat. Ako I uspees da zakazes rezultati otkako ke ve bocnat se za 1 ipol do 2 meseci nie tolku cekavme, ako vaucerot ti istekuva vo dekemvri Ili januari vo tesnec si so vremeto.
Кога ти беше првото инвитро? Колку ти беше тогаш амх и колку јајце клетки извадивте? Ако ова било поволно, можеби можеш да дадеш објаснување/извештај од докторот во кој се гледа дека и покрај ниското амх си извадила доволно јајце клетки.
Ич да не се секираш што е бледа, ем е многу рано, ем овие шур чек се тиња и дебела линија даваат ваљда пред пораѓај Честитки и со лесно да си ја износиш бременоста
Devojki za dvodnevni embrioni koga pravite domasen test? Na koleska moja i vratija na 20-ti ovoj mesec dva dvodnevni i me prasuva koga moze da napravi domasen. E sega jas posto nemam iskustvo so domasni testovi, ve molam koga e najdobro da napravi domasen test, posto e od drug grad i preku krv im davale uput samo za 15 den, a ne moze da dodrzi
Здраво ❤ Јас вчера правев ембриотрансфер (вративме 2 ембриона), примам терапија што ми дадоа и претежно одмарам.. Имам неколку прашања до вас.. 1. Дали имавте почеста потреба за мокрење..? 2. Дали имавте тапа болка од време на време во долниот дел од стомакот или јајниците, толку рано после трансферот? 3. Во однос на Progesteron Depo ампулите, од newborn ми посочија дека треба да ме боцка медицинско лице во бут , па се прашувам дали можеби е ок да се боцкам сама за да не одам по амбуланти.. 4. Што вообичаено правевте првите денови по трансферот? (Јас само лежам и одам до тоалет) Знам дека е кај сите индивидуално, но доколку некоја може да ми објасни би ви била благодарна
So lesno neka ti bide transferot i so dve crti da ne izraduvas. Jas imav pocesta potreba za wc i taa uste trae komotno stanuvam za wc i 3-4 pati navecer. Tapa bolka imav i uste imam i ova e se normalno i za mockanjeto i Tapa bolka. Jas se plasam od inekcija taka da za se sum odela kaj med. Sestra. A za lezenjeto ne bev vrzana za krevet dobro e i malku da se razdvizuvas.
Здраво мила, на здравје нека ти е трансферот и да вроди со плод, дупла среќа Во врска со често мокрење и бодежи во јајниците или матката се чести појави, можат да се јават и на почетокот и подоцна од трансферот, индивидуално е, прогестерон депо не можеш никако сама да се боцкаш, таа се аплицира во бут и треба медицинско лице да ти ја стави, ако имаш медицинско лице во фамилија ќе те спаси од одење по болници, ама јас тоа не го гледам како проблем од втор ден од трансфер веќе морав да излезам да се боцкам, ќе мора да се размрдуваш почесто, веќе трет ден треба да си на нозе и да се раздвижуваш по дома а може и надвор додека има сонце. Тие две недели можеби се најтешки во исчекување ама секако треба да си најдеш занимација, моја препорака е читање на книги и мислите нека ти бидат позитивни дека веќе си бремена, секој симптом нека ти биде дека само нешто убаво се случува во матката дека плодот се вгнездува и дека те чека радост Со лесно и да ни се пофалиш со успех
Мене ми е 7 ден од трансфер првите три дена претежно лежев, последниве 4 дена функционирам исто како и претходно само што не одам на работа (работам од дома) па денот ми е претежно исполнет. За инекции кај мене е задолжен сопругот со ова искуство со мене може да го класифицирам во медицинско лице Лично мене од саботата до вчера ме болеше десниот јајник ама страшно многу така по неколку саати во денот, имам многу гасови и често одам во вц. И исто така прв пат ми се случи да имам запек и да неможам да спијам. Јас обично сум спанка а сега едвај врзувам 6 саати спиење. И така си чекам да дојде среда, а во меѓувреме си средувам плакар низ дома, испробувам некои нови рецепти прочитав и една книга...
Zdravo zencinja☺️ dali e nekoja pravila iseminacija so donirani jajni kletki? I po kolku pati vi bilo uspesno iseminacija? Kaj koj doktor ste bile? Fala
Фала драга, да се враќа само со убаво. Веќе си подготвив книги кои ќе ги читам, исто и филмови за гледање . Одлучив сепак да одам до најблиската амбуланта за ампулата.. ❤
Со лесно и на тебе ❤ И јас чувствувам гасови и нр можам да спијам. Најверојатно е нормално Од работа отворив боледување, па ќе видам како се ќе се одвива понатаму.