za zal ista sum ko tebe , osven eden vaucer pred osum godini za so moi, vtor ne mi dale i sega poslednava godina hormonite ok, aj vikam pak ke probam da podnesam i pobaraa amh mislam deka proveruvaa od predhodno i mi dadoa pak so donirani toj prviot so donirani ne go iskoristiv i sega bez razlika sto po tret pat apliciram mi se vodese kako vtor pat ( deka dadeniot od niv ne e realiziran ) i zalbi i vrski i stoenje na trepki sto bi se reklo ne uspea doktorka od tamu mi rece dokolku poslednite meseci imam ivf privatno da dostavam no jas ko za belja toj period prazen folikul na punkcija taka da ako si pravela ivf privatno dostavi i pustaj im molbi ili zalba
Тинче ти уште нас не оправаш на форумов мило ми е што не читаш и не си направила офф од групава, секогаш точни совети и за многу брзо време по прашањето ❤️
Денес ми стигна писмо од фонд,ми бараат дополнителни документи отпусно писмо за прво родено дете и потврда дека уште чувам ембриони.Инаку поднесувам за второ дете имам замрзнати ембриони.Сестра Анита кај Лазаревски ми вика не требало да праќаш документ дека имаш замрзнато,а јас мислејќи дека по брзо ќе ми одобрат,ја зафркнав . работава.За да ми ја издадат оваа потврда во Систина морало лично да одам таму,а не сум од Скопје. А отпусно писмо од болница,само копија ми дават неможело оргинал.Мора ли оригинал да испратам?
Не ми е логично да ти бараат отпусно писмо , нели се поднесува извод од матична книга на родени од детето ...јас така поднесов ...само нешто измислуваат
Раздвижувај се по малку без оптеретување и ако знаеш мускулно да ставиш инекција да си се боцкаш, јас сама се боцкав!
Инсеминација со донирани ј.клетки??? Каква е таа инсеминација,прв пат слушам за ова??!!! Инсеминација е асистирано ПРИРОДНО зачнување со помош на катетар, со одвоени најквалитетни сперматозоиди во твојата матка,со твои ј.клетки. А ова другово,валда за ИВФ процедура прашуваш??!! П.с нек ме исправи некој ако грешам...
Tina, možeš li da napišeš malo o tome gde si radila donaciju, itd. Ja sam od skoro na forumu, možda nisam ispratila ako si pisala ranije. U istoj sam priči, donirane jajne ćelije stigle, čekam novembarski ciklus da počnem u Sistini, dr L.
Извинете прашањево не ми е за во оваа група ама вие сте нај информирани, дали вакво нешто се наоѓа во мк или во околината