Mila moj sovet da mu veruvas na doktorot. Ponekogas mi se cini deka poubavo e ako mu veruvas i si psihicki po slobodna. Jas nemav golema doverba vo doktorive nitu na prvoto nitu vo vtorot ivf , i cela bev pod stres i nervoza dali mi bese dadeno soodvetnata terapia . Sega na treto ivf odluciv da mu veruvam na doktorov koj sto go imam izbrano
Devojcinja, beta hcg 1411 mi e deneska, 14 ti den od transfer. Dali e dobro? Dali mozam da se smirim malku konecno?
Мислам дека 30 е некоја почетна нормална граница, ама можеби грешам. Јас испитував во син лаб пред 2 години и знам докторот тогаш ми кажа дека се што е под 30 се смета за ниско, а ја имав 24. Тоа е од мое искуство. Ако е така, добар ти е витамин Д.
Daa, pisuva deka e optimalna vrednost od 30 do 100,ali jas sepak da prasam bidejkji i za optimalno mi dojde nisko, mozebi gresam. Sekako ke se konsultiram i so doktorot, falaa ti! ♥️
Нормално е ова. Сега таму се случуваат многу работи, имаш поголем доток на крв, од хормоните се' ќе ти е поинаку. Примај си терапија, витамини, храни се и спиј добро. Без грижи
Девојки да ве прашам дали некоја од вас знае добар ендокринолог? Инсулинот ми е прилично покачен и морам да се консултирам со тој профил на доктор. Фала ви однапред <3
Mene insulinot mi bese vo granica, ama za insulinot terapijata mi go odredi mojot doktor ginekolog (kaj sto pravev ivf), isto taka, endokrinologot mi rece, za tie vrednosti nemas potreba za terapija, samo so rezim na ishrana, ama jas pak go slusav diktorot sto me vodese za ivf, i ispadna deka dobro postapiv. Uste sum na terapija i mi rece do 5ti mesec ke go pijam glucophage
Мене пак гинекологот ме прати на ендокринолог и не ми сугерираше никаква терапија, најверојатно очекува ендокринологот тоа да го направи. Инсулинот ми е бајги повисок
Докторката Бранкица од Срце. Може ќе почекаш за термин ама докторката е незаменлива и темелно ќе ти објасни се.
Jas ispitav na svoja raka bidejkji naskoro ke imam transfer so zamrznati pa da si znam, nikogas nemam ispitano i me interesirase. Mislam deka mozes vo bilo koj del ako ti e merak za da si bides raat.