Devojki aj ve molam za pomosh ... Ushte letoto jas imav punkcii izvadivme se oplodija ama zaradi rastenje na TSH to otkazavme trasnfer ( nekoi chlenki mozi da se setat na moite postovi ) i redovna terapija eutirox .... septemvri se spremav pak za trasnfer , estrofem 3 * 2 .... opppp paak rasti TSH to , ajde endokrinologot mi zgolemi duplo terapija pijav eutirox 50 ka sekoj den (transfer pak se otkaza ) , zoshto otkazavme trasfer doktorot mi dade dabroston da pijam (barav tuka po forumot ushte 2 apchinja, pa mi dade edna fina devojka ) dobiv posle toa ciklus ... posle eden mesec pienje eutirox 50 , se namali ubavo TSH to na 1.08 , ziva sreknaaaaa .... ajde na doktor se spremame za transfer .... Chekaam cikluuus 36 den ( a mi e redoven 25-26 den ) abeer nema da mi dojdi , bev i na doktor , ne gleda bremenost duri vika 90 posto ne , praev test negativen ... simptomi nikakvi ..... ciklusov go nemaa ... DA NE I SE IMA SLUCHENO NA NEKOJA VAKA POSLE TERAPII VAKVI ??? ili pak neznam sto e ... doktorive vikaat ne bi trebalo od apchinjata .... nitu chustvuvam nekakva poduenost ... so da praam ???
Ako ne e od apcinja, mozebi e namalen estrogenot i zatoa kasni, potenok e endometrim ovoj mesec, mozebi, da pretpostavime. Ako ne e do toa, jas veruvam deka e i od stresot, sve vlijae kako sto ni e poznato, napnati sme i od tolku sto posakuvame podsvesno si go odlozuvame ciklusot. Probaj da se smiris, znam deka e tesko, euforicna si pred pocetok, isto mi e mene vo moment, ali se trudam da gi trgnam mislite i da ne trcam vo wc i da gledam ima li nesto.. Se nadevam naskoro ke dobies! Samo bidi pozitivna! ♥️
Najverojatno i e namalen estrogenot zoshto na 14 den imav blago krvarenje , kapki , za vreme na ovulacija i od toa sto chitav deka se sluschuva koga estrogenot e namalen ... a od sto namalen estrogenot koga cel mesec pijav estrofem ... bash naprotiv treba da e pojachan ... e sega zoshto dabrostonot mi go dadoa valjda kako kontra efekt ... Falaa ti za mislenje Norkaa
Se slucuva mila, organizmot e toaa-cudoo! Nikogas nemozeme da pretpostavime sto se slucuva i sto ke se sluci, taka sigurno i sega nesto se 'mrdnalo'. Jas ovoj mesec piev Dabroston poradi namalen progesteron i za da dobijam na vreme i eve gledaj, uste ne dobivam, vglavnom site dobivat vo rok od 7 dena posle poslednoto apce, jas seuste nama, osmi den i aj segaa.. Si vikam Gospod gi mesti kockite, kako bide neka bide.. Taka da ne se sekiraj, ke si dojde i ke si gi zemas vo mese junacinjata, ne mu ja misli mnogu mnogu
Кај мене иста остануваше терапијата и после трансфер. Среќно нека е, ги чекаме двете цртички за некој ден
Ти и @NoraMK изгледа темпирате заедно да добиете, па да се дружите одбројувајќи прво до трансфер, па до позитивен тест
Fala vi na site za golemata podrska sto mi ja davate, moeto malecko si otide pravev kiretazha i go odnesov vo Manu, i mi vikat nemozeme da ti garantirame za rezultat ako nemas dovolno delovi vo nego, a rez za 2 nedeli, toa e toa moi mili drugarki, mene mi treba malku psihicki odmor, pa so novi sili do nova pobeda posle nova godina, sekoj vas zbor e uteha za mene i mnogu mi znaci da znaete, ve sakam site pozz
Odmori se sega mila, iskluci se nekoe vreme od prasanja, mislenja i dr. Daj si odmor i na teloto i na glavata, posle vo nova poveda so novi sili!!! Samo sto go procitav ova srceto mi se stegna, mozam samo da zamislam kako ti e tebe, ali eden den tvoe junače ke se gordee kakva majka imaa! ♥️ Bidi silna, tuka smee nie za podrska, za see
Jas prvite 2-3 dena imav vrtoglavici i tahikardija blaga, sega vece e podobro 6 den mi e deneska kako gi pijam. Ti imas nekoi nus pojavi?
Zdravo pred se cestitki za idnite mamicki i podrska za site ostanati sto seuste se borat. Da preminam na moeto prasanje pred dve nedeli mi odobriija vaucer so donorski jajce kletki poradi niski hormonski status ok podnesvme molba za so sopstveni sega povtorno dobiv izvestuvanje deka treba kariotip no toj rezultat e praten so cela dokoumentacija zosto sega povtorno mi baraat kariotip i mislenje za nasleduvanje na bolesta inaku imam osteoporoza ima nekoj iskustva za ova? Dali ke treba povtorno da ispitam kariotip ili ke moze so istiot rezultat samo da zemam mislenje
Јас немам искуство , но штом веќе имаш направено кариотип нема потреба пак да проверуваш , со истиот резултат само земи си мислење ако немаш
Јави се прашај што треба да поднесеш, можда нешто дополнително од болница, а пак да чекаш резултати мислам не треба.
Eeeee , ajde bash da vidimeeee ... inaku doktor mi objasna imam prezistenten folikul , stoi nepukaaa i zaebava i go poremetuva ciklusot .... izgleda Norka gi cheka tvoiteee ))))
Istoto mi se slucuvase i mene. Folikulot ne mi pukase, i mi go poremetuvase ciklusot. Dali si napravila GTT Test? Da nemas problem so insulinot? Kaj mene bese insulinot problem. Piev glucophage skoro edna godina, mi go sredi ciklusot mnogu. (dobro pak ne se zabremeniv taka ama glucophagot mene mnooogu mi pomagase). I posle koga napravivme ivf, vo punkcija izvadivme 16 jajce kletki, i dobivme 8 embrioni blasto (50%), sto e dobar broj, smetam deka vlijaelo mnogu vo kvalitetot na jajce kletkite i faktot deka sum piela edna godina pred ivf glucophage za sredenje na ciklus