Da ama jas sum nemala dosega nikogash problem so ciklus ... eve 35 god sekogash redoven 25,26 do 28 den ke mi dojdi .... aj ke ispitam i toa ... ama prv pat mi se sluchuvaaaa ... dodusha na eho se gledashe folikulot , ne e prsnaat stoi ... prirodaa ... se sluchuva ....
Devojki sto mi sovetuvate da pijam sega pred ifv kakvi vitamii pijam impryl, vitamin c, omega 3 , zink, selen i d 3, sto mi predlozite drugo da si pijam od vase iskustvo
Devojki moze li nekoja od vas da mi dade sovet vo koja klinika da odam na privatno a da ne e mn skapo treba da napravam 4d exo so opis na kavum mi baraat od fzo za invitro.. Vi blagodaram sekoj sovet e dobredojden
Мизерен е прашалникот ама ај, си прави некој магистетска па нека тера. Не е опфатено ама баш ништо за подобрување на условите на ин витрото.
Тешко ама ајде да видиме,без да осетат во своја кожа не знаат,џебовите им се полни ,не знаат колку трнлив е нашиот пат.
Oва е од здружението не верувам магистерска да пишуваат хехе.Не знам веќе на што да верувам и јас....
Прогестеронот предизвикува подуеност и ја успорува работата на цревата. Затоа може да ти е мака после јадење и се препорачува храна со повеќе растителни влакна, не многу обилно јадење, течности. Јас имав мака до 14та недела, имав чувство дека желудникот и дајафрагмата ми се до грклан. Кога го прекинав утрогестанот ми беше полесно.
Јас имав пратено 4D ехо направено кај матичниот гинеколог. Околу 700-800 ден платив. Можеш кај било кој гинеколог да направиш, не мора по приватниве клиники да е.
Jas se javiv no mislenje od labaratorija ne davat mi rekoa deka moze istiot rezultat povtorno da go podnesan
b Jas bev licno mi rekoa samo mislenje kako sto mi pisale no toa vo labaratorija ne davat osven stariot rezultat
Од лабораторија не даваат мислења. Мислење генетичар може да ти даде. Ќе побараш некој од Институт за имунологија и хумана генетика или од Детска клиника на оддел ендокринилогија и генетика.
Девојки во Септември го добив ваучерот и кога ќе помислиш сега почнуваме нешто се појавува проблем. Овој пат нема да го искористам ваучерот, може да ми кажете како за понатаму ќе треба да постапам за продолжување или ќе треба од почеток повторно да поднесам документи.
Ваучерот треба да го искористиш во рок од 6 месеци. Ако не го искористиш, можеш после одново да си поднесеш (ако ти е овој прв, пак за прв, ако ти е втор, за втор) и тоа значи скоро се ќе треба пак наново, освен пап -от мислам он, беше до 1 година траење, ако ти е од скоро. За продолжување до сега не сум слушнала.
Јас пред 2 месеци поднедов барање за продолжување на прв ваучер, но од фондот (каде што го поднесов директно) ми кажаа дека немале таква практика, но сепак комисијата ќе разгледала. Одговор не добив сеуште. Сепак, пред 20тина дена започнав постапка по краток протокол и срга бројам денови до бета. Обиди се, оди лично ако си во можност. Можеби ќе има позитивен исход.