Јас приложив: -копија од ваучерот. (Оригиналот го задржав и го приложив на клиниката каде што започнав постапка) -Барање за продолжување со образложение на причините И бидејќи причината беше Ковид, приложив и -копии од лекарски извештаи за вирусот.. Сепак, првиот сеуште не ми беше истечен, но се плашев дека времето ќе ми биде кнап па затоа и поднесов.
Neiskoristen nema sansa da ti go racunaat kako iskoristen, edino ako klinikata go pustila i realizirala. Jas na dva pati dobivav, ali ne gi koristev i nemav problem so dobivanje na vaucer. Ne postoi prodolzuvanje, tuku neiskoristuvanje i dobivanje na nov. Taka raboti komisijata. Osven sega so Kovidov nesto ako smenile. Jas 2019 aplicirav Vo sekoj slucaj ti sega uzivaj si i te cekame so ubavi vesti
zdravo devojki da ve prasam dali dokolku ima mazot astenozoospermija moze da odobrat vaucer odma za invitro da ne se ide na isenimaciii
Мила, мене др ми кажа дека можам после 2,3 циклуси слободно пак да пробам, али да знаеш првата менструација после киретажата ја чекав околу 40 дена...
Здраво. Сопругот има дијагноза олигоастенозооспермиа, но сепак правевме две инсеминации. Ми кажаа дека со таа дијагноза доволни се 2, а не 4 како што е по вообичаениот протокол. Така што со приложени извештаи од 2 инсеминации и останатите потребни документи, поднесов за прв ваучер на почетокот на мај оваа година и го добивме за помалку од еден месец. За истото прашај го и матичниот гинеколог, да ти даде соодветна посебна препорака, кај мене ги наведе во извештај и годините поминати во брак (4). И според тоа доволно беа 2 инсеминации.. Со среќа ❤
Девојки, денес ми е 10ти ден од ЕТ. Како што пишував и претходно, на 8ми ден од трансфер имав точкасто крварење при бришење. Од ЊуБорн ми кажаа да прекинам аспирин и бидејќи се боцкав со клексан од 40mg, наутро и навечер, рекоа да продолжам да боцкам само по еден клексан навечер.. Сепак, вчера и денес точкасто крварење немав како на 8миот ден, но при бришење (не секое, ама неколку пати во денот), низ секретот има како розевки или светло кафени линии.. Стомакот во долниот дел ме наболува (но не постојано, туку на моменти).. Исто и градите.. Дали утре (11 ден од трансфер) е доволен период за да направам дома тест? Јас веќе купив, па мислев утре да го направам со првата урина. Трансфер правев на 3ти ден со два осумклеточни ембриони. Фала ❤
Здраво на сите! Што документи треба да се поднесат во фондот за ИНВ и колку време се чека тие да одобрат?
Со олигоастенозооспермиа, една инсеминација ни побараа за ваучер и го одобрија, брак помалце од 3 години. Поднесовме без инсеминација, ни вратија писмо дека ќе е одобрен доколку се направи една, по инсеминацијата веднаш ни дадоа ваучер
Imam prijateli so ista dijagnoza sto vednas go dobija vaucerot, mislam deka e toa eden od uslovite za momentalno odobruvanje na vaucer. Prasajte vo Fond za posigurno.
http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=306C802D19B4C6419E101965CD7EA6E6 Тука имате објаснето што како , од прилика месец дена се чека, доколку од фонд не сметаат дека нешто плус треба да им се достави , за што ќе добиете известување.
Mila, sokrij gi podatocite. Konsultiraj se so nekoj doktor sto e najpreporaclivo vo ovoj moment, so taa dijagnoza mislam invitro direktno. I mislam deka ke ti go odobraat odma vaucer ako nema druga pricina.