Мене со бластоциста ми беше позитивен тестот на 6ти ден од трансфер, а плус навечер го правев со вечерна мокрача. За 8 клеточни мислам дека веќе на 9ти ден би требало да покаже… јас секогаш користам селф клир тестови. А можеш и директ на бета ти посакувам позитивен резултат стискаме палци
Тоа ти е 5та недела бременост. Нема шанса толку рано да слушнете срцева акција. Тек после 6та може, некои и во 7+ слушаат. У четврток ќе ја видите само точката
Јас со такви ембриони на 7ми ден од трансфер имав бледа цртка. Ќе ти покаже на 11ти ден сигурно. Со среќа
Фала ви најмногу. Се трудам да бидам позитивна, но некако сум загрижена од трагите при бришење. Не е крв, ниту црвено, но бледо розево. Пред менструација никогаш не сум имала такви траги, туку веднаш сум добивала.. плус ми е 23 ден од циклус (а 10ти од трансфер) , а вообичаено добивам 29ти-30ти ден. Како и да е утре изутрина правам тест! П.с. Користам по 2 вагиналети утрогестан пред спиење и се надевам тоа нема да има влијание на првата урина (дека наутро имам траги од утрогестанот при мокрење)..
Sto se macite so toa domasnite testovi, odi bhcg sigurno ke pokaze, barem jas koga ke me fatat zivci, pred 12 den, beta pravam
Se javiv i razgovarav so clen od komisija i mi rekord deka treba odnanovo da gi napravam site analizi i da podnesam pak dokumenti
И од каде, од болница ке ти го дадат? И јас читав само извод, сега ми е страв да не утнам, да барам и јас по документи, 5год поминаа.
Девојки хелп, зошто матичната не ми даде да испитам амх туку само 5те хормони? Ок се, завршив со нив, одам сега на брисеви, пап и хив, хепатит паралелно спермограми.. За амх кого да прашам? Задолжително е за во документацијата?
Kakvo amh, sedi si mirna, ne e zadolzitelno. Toa komisijata moze dopolnitelno da pobara ako hormonite pokazat niski rezervi. Ti sedi si sega mirna, ne ti treba amh
Немој да поднесуваш ако се ок резултатите ако сакаш ради тебе можеш, ке ти даде упат исто матичен гинеколог но аке е резултатот под 1 чувај си го за тебе Среќно и брзо да добиеш ваучер
Амх не е задолжително, и не приложувај ако не ти побараат,најдобро. Ако ти побараат амх се прави на било кој ден од циклус, и можеш одма да го направиш.
Devojcinja, samo sto doznav od mojata drugarka, deka za zeni nad 40 godini, za apliciranje na vtor vaucher, nema potreba da se ceka 6 meseci. Moze i znaete ama jas sakav da go spodelam so nekogo sto ne znae. Konsultirajte se so maticniot. Toj sto ve vodi moze da vi pomogne.
Добро утро на сите И така јас на 10 ден од трансфер (направен на 3ти ден) решив да направам тест дома Премногу бледа, но јас мислам дека успевам да видам бледа втора линија. Решив да споделам со вас, да ми кажете мислење? Ви благодарам
Mene vo 7dmi den na transfer, so blasto , isto vaka mi bese bleda. Cekaj uste dva dena i napravi beta hcg. Sega za sega trudna siii Cestitki
Одлично понеделничко утро Со лесно нека ти е мила, можеш и бхцг да си испиташ, битно е да се дуплира Честитки
@Sienna @Kolumna @Inamya @NoraMK Ви благодарам на сите, на 11.11 ќе правам бета. Ви посакувам најубав ден и со убаво да се враќа
Совет, ако имате Дали да правам брисеви пред трансфер со замрзнат? Многу антибиотии испив последниов период, а ставав вагиналети две тури, и пијам пробиотик цело време скоро..