Dali tie sto primile ednas Dekapeptil depo na 20 i nekoj den od ciklus napravile transfer vo rok od 28 dena i sto ako ne se napravi vo toj rok? Kolku vremenski deluva toj, dali samo 28 dena??
Од тој скапиот( јакиот) декапептил? Све дур не ти дојде нареден циклус си делува инекцијата. Може и после 30тиот ден да се изврши трансферот, т.е тогаш кога др ќе процени дека е добар енд
Седам мирна, не мрдам  фала на сите за одговорот, честитки на новите мами  За 2ро само некој уште да ми кажи дали е доволно извод од раѓање на првото или и отпусна листа и толку не досаѓам веке(за денес)
Daa, od toj jakiot. Toa me interesirase bidejkji jas e primiv pred pocetok na ciklus, na 23. Den i bidejkji mi kasni, se zagrziv deka nema da deluva ako ne se napravi vo toj 'predviden' rok.. Prv pat e primiv. Falaa tii.
Јас поднесов само извод од раѓање и ми одобрија, но скоро некоја членка пиша дека и побарале и отпусно писмо , ако имаш поднеси си да не ти бараат дополнително , па да си губиш време иако не ми е воопшто логично да бараат отпусно писмо
Јас сум над 40 па чекав да ми одобрат продолжување прошлата година ради карантинот. Ако им е нешто ново, иначе треба да се чека.
Во барањето стои само извод, кој они самите можат да си го обезбедат. Од каде само им текна и отпусна листа да бараат, не знам. Јас не би им пратила, затоа што во правилникот што они го смислиле такво нешто не пишува дека е потребно.
Devojki ve molam za iskustvo so upotreba na lenzzeto sprej? Kako go podnesuvavte vo kombinacija so decortin? Jas prv pat ja primam ovaa kombinacija Mene mnogu me mavaat tahikardii, isto i drugarka moja momentalno go prima isto se zali? Mu pisav na doktorot, mi rece mozno e da e od taa kombinacija, utre ke se vidam so doktorot
Амх не е задолжително за во документација. Јас добив ваучер во септември без него, па потоа, откако имав прва средба со докторот за ин витро, тој ми рече да направам АМХ.
Денес ми е 5д после трансфер на бластоциста. Имав минимални болки пред трансфер докторот се сомневаше на хиперстимулација, но после прегледот рече дека малку се зголемени јајниците и направивме трансфер. Немам подуеност ама имам константна тапа болка во јајниците. Чувство како пмс. Дали е нормално тоа? Иначе многу се радувам на секоја висока бета и ми влевате надеж дека на крај може и кај мене ќе има хепи енд. Психички сум добра си најдов занимација одбројувајќи денови до бета
Девојки можеби прашањето не е за тука, ама дека сум во истава борба како и вас, ќе си прашам. Имам проблем со симнување кг, од Март (тогаш правев ивф, не стигна до трансфер и допрва треба да правам ново) и до сега со внимавање на исхрана и вежбање немам ама баш никаков ефект. Хашимото сум, но ТСХ ми е моментално 0.016, што значи не е до тоа. Имате ли вакво искуство? Почнувам да се плашам дека нешто друго ми се има испореметено со хормоните од терапијата во Март, и неможам никако да мрднам од мртва точка. А имам за слабеење, и сакам да симнам некое кг, пред да почнам со следното ИВФ, дека ми е страв ако го почнам со оваа килажа и биде успешно ќе имам проблем понатаму..
Немам проверено.. Ќе проверам. Ама не ми е јасно, дали е можно да е нешто од терапијата макар што многу време има поминато од тогаш..
Devojki ve molam ako nekoja imala iskustvo neka mi pusit. Na 29 pocnav so mikroginon na vtor den na ciklus i mi rekoa da gi pijam do 14 i da gi prekinam oti ce dobijam posle 15 , nekako mi e rano kako e mozno skoro dve nedeli pred da dobijam