Мила да провериш инсулин, и повторно тироидни хормони, кај хашимото толку ниско ТСХ? Обично терапите го качуваат.
Milicka I jas na prvoto ivf kaciv 6kg I nikako da gi simnam 8 meseci, a pazam na ishranata. Sto, da kazam sigurno e od terapijata.
Па да мила ми се качи тогаш после ИВФ на 9ка и еве после месеци го симнав. Ама кг си стојат … а обично слабеев кога ќе се спуштеше Тсх..
Zdravo na site.Denes 10 den od embriotrensver srce ne dodrza do 12 den, a da ne naprvi test.Testot pokaza edna linija,sepak ke cekam do sreda ke napravam beta ama sepak nema razocaruvajne.na site vi pokasuvam dve linii od srce.*
Провери си тогаш инсулин, шеќер, и консултирај ендокринолог обавезно за толку ниско тсх..... и пробај да внимаваш многу на исхраната. Јас само со стога дисциплина во исхрана успевам да ја држам килажата колку толку после толку инвитра, терапии, боцки.....а се опуштам малку одат килограмите нагоре....
Ве молам ако има некој со слично искуство. После криотрансфер на бластоцисти докторот ми препиша и хориомон 1500 единици на секој 3ти ден. Правев бета на 10 ден и истата е 48.61, што мислам дека се должи на хориомонот од предходниот ден. Планирам нов тест за 2 дена. Некој со позитивно искуство за надеж некако ич не сум оптимист.
Pa zboruvav so drugar moj, kardiolog e, mi rece toa ti e ubitacna terapija, gledaj da ti namalat dozi
Оваа комбинација може да укажува на субклинички хипер, што често како симптом има губење на тежина. Но кај тебе може да се изреметени хормоните од различните терапии кои ги примаме. Секако треба да се консултираш со ендокринолог и добро те советуваа, испитај ги сите хормони, плус инсулин и скриен шекер. Потоа ќе се види дали има можеби друга причина.
Да да моментално ми е хипер, дека ми беше висока терапијата Еуторокс, сега ми ја намалија. Но ме чуди што вооошто не симнувам на килажа, а претходно кога ми бил Тсх низок или нормален слабеев. Инаку огтт тест е за испитување инсулинска резистенција? И дали се различни испитувањата за инсулинска резистенција и скриен шеќер?
Jas od prvoto do sega imam 15 kila pokaceno i kolku i da pazam na ishrana edvaj kilo da simnam , i malku da ne vnimavqm kilata se tuka, a porano ne mi bese vaka.Cel moj organizam e poremeteno od terapii i hormoni od ivf sto gi imav .
Исто и кај мене, имаше периоди кога ќе си се опуштам во јадењето не се качуваа нагоре си стојат. Но, и кога не јадев со недели благо и леб пак си стојат. Искрено незнам кога ќе спласнат ...
Koga sme kaj kilazata, mislam deka sum edinstvena sto izgubiv kila vo vreme na stimulaciite.Isto taka, vo period koga cekav da napravam test, ne mozev da jadam nisto i se cudev koga vikaa deka imas pokacen apetit vo vreme na stimulacii..
Иста сум и јас , откако почнав со ин витро процедурата ослабнав 5 кг. , некако во текот на целата процедура ништо не ми одеше по план , добив порано циклус , докторот ми се погоди на одмор , после цела клиника беа на колективен одмор , па прокрварв на 8 ден од трансфер и се тоа мене ме чинеше - 5 кг , но и позитивен тест ...така да луѓе нема правила , ако треба да биде ,ќе биде ...само треба трпение , ама кое срце да издржи , да остане смирено