Девојки здраво, во четвртокот (04.11) поднесовме документи за ин витро преку фондот. Дали знаете кога од прилика би добиле повратен одговор? Убава вечер да си имате
Женски плиз може линк да ми пратите да прочитам уште еднаш за портебните документи за 2 ро дете. Дали е точно пред некој ден прочитав некаде нема да се бараар изводите да бидат не постари од 6м.(што беше глупост секако)
Pred 7/8 min bea 3 slobodni termini a vo istiot moment bev kaj maticniot gin.i dodeka da mi zakazi sestrata gi blokiraa pak terminite
Добро утро Би сакала да ве прашам, дали по позитивна бета, покрај тоа што ми кажаа да продолжам со терапијата уште 14 дена, до прво ехо (и тоа prolutex, progesterin depo, utrogestan i clexane) треба да се зема и фолна киселина или други суплементи? Фала
Jas fativ 2 za mene i za maz mi, no ostana uste 2, pa rekov na nekoja ke mu treba, a be za 10 min gi fatija..
Se javiv vo MANU i mi kazaa deka NE pravele Kariotip (Za dzabe mi dadoa upat ke si odev izgleda samo na kafe od Oh do Sk. sukjur sho se javiv )
Прееска само се надоврзав на постот на другата членка, не стигнав да дочитам другите постови. На време си се јавила Во Ману само кариотип на плод по абортус прават за утврдување на хромозомски аномалии.
Petok e sigurno tamu, a po denovite sto gi ima na moj termin I ponedelnik. Drugite denovi neznam kako e, ako znae nekoj drug neka kaze.
Folna kiselina ke si zemas do kraj na bremenost ona ti e najbitna a posle prvo tromesecje ke ti bobedat I drugi vitamini ako zimas posebno Ili pak moze ima prenatalni kako femibion premama pregnacare I drugi koi idat komplet I folna I vitamini I minerali .
Во врска со оние апчиња за трудници како пр. фемибион, многу е битно какви дијагнози имаш. Мене кога ми го открија Хашимотото докторката ми кажа веднаш да прекинам со фемибион (не бев трудна, туку се спремав) поради јодот. Пред да почнеш мој совет е да се консултираш, додека фолна секако задолжително ќе земаш. Најдобро метилирана.