Vo Manu ne pravat kariotip tuku beta talasemija i cisticna fibroza a za kariotip na privatno jas odev vo Sistina 7150 den
Devojki primar mikroginoon i pred dve dena pocnav da se bockam so superfak, ama si imam Kako treba da zemam upat ve molam kazi mi ? Od maticniot ili od maticen ginekolog? I TOCNO KAKO DA GLASI?
Здраво девојчиња На последните брисеви ја имам бактеријата ENTEROCOCCUS FAECALIS во цервикс и вагинален брис. Дали некоја има слично искуство со оваа бактерија и дали е можно да ми одложат трансвер? Ве молам за иакуства
Здраво , нова сум на форимот па сакам да поставам едно прашање. Пред некој ден ми одобрија ваучер од фондод за БПО па ме интереира што се опфаќа тој ваучер дали целата процедура за инвитро и терапијата или терапијата што се прима се купува на приватно...Ви држам среќа на сите ❤️❤️❤️
Тука е наведено што покрива фондот. Терапија по трансфер, замрзнување на ембриони, надминат број на инекции или дополнителни што не се на списокот се доплаќаат приватно.
Ако прашуваш за испитување кариотип на педијатрија, за мене упат зедов од матичен гинеколог а за сопругот од општ лекар. И на двајцата упатот (приоритетен) беше нашиот, гласеше за ЈЗУ УК за детски болести, одел Педијатрија, под шифра генетско советување,па таму ни издадоа упат за кариотип.
Девојки што се суплементи освен фолна коензим q10 ашваганда за појачување на јајце клетки ги нарачувавте од iherb?
Препорачливо е да имаш чисти брисеви, дури и ако немаш симптоми на воспаление. Мене за друг подвид на оваа бактерија ми одложија трансфер.
CoQ10 600 mg, DHEA 75mg( se pie vo slucaj na nizok AMH), vitamin D, prenatal multivitamini, vitamin C, E, zink, omega 3, Myo&D-Chiro Inositol. Toa e se sto zemam jas
Devojki tie sto ste primale estrofem ili lenzetto sprej za transfer, do koga se pie? Jas deka uplav od estrogeni imam, pa da vidam ima li sansi da mi go isklucat I dali se prodolzuva i po daj boze pozitiven test?
Pripazi so Dhea, konsultiraj se kolku vreme da pies i koi dozi, drugo e okey. Jas imav top rezultat samo so inositol i vit D