Прво ивф, деветти ден од трансфер јас добив циклус… Направив бета со надеж дека е имплантациско ама добив шамар за освестување… 0.66 една голема нууула. Прекинав со терпија и се чудам како е можно да добив. Ама точно на денот си добив регулар. Абе барем сега да закаснеше да се понадевав Не е фер…А се е во ред и со емброните и со хормоните и со мутациите. Само ете не се имплантира. Повеќе среќа следен пат. После колку циклуси можам да правам криотрансфер?
Iako, moeto krvarenje vo tie denovi, osnacuvase nesto drugo, jas mnogu dobro ti go razbiram razocaranjeto. Nekolku saati bev kako tebe, sigurna bev deka dobiv ciklus, zasto krvarev, i nemase po loso custvo. I feel you sista. Ova neka ti e samo motivacija da prodolzis po natamu.
@Bubce38 а декортинот како го пиеше, кога го почна, во кои дози и до кога го тераше? @La-loca ако си била стимулирана и ова било свеж трансфер, не е лошо да почекаш да поминат 2-3 циклуси за следен трансфер, да се вратат хормоните и јајниците во нормала. Ако ова сега било криотрансфер можеш веќе на следниот циклус да правиш нов.
Од ден на трансфер го почнав. 2×5 мг пиев до кај 12та недела. Ама не се водите по мене со декортинов. Јас дополнително примам урбазони ( и тоа се кортико) ради други болести
Abe nekogas ne e dobro da znaes nekoi raboti Aj ke izdrzime @ladystardust decortinot postepeno se isklucuva po pozitiven test, toa go prasav doktorot, zosto i toj ne mi e omilen E sega zavisi i do dijagnozi kako sto kaza @Bubce38
Mene lazarevski mi prepisa po 1*5 mg do srceva akcija posle mi namali na 2 Dena po pola.apce I 3 Dena po cetvrtinka I tolku na kriotransfer.
J Jas sekogas sum go piela samo 5 dena po transfer Sega me zamislivte site ste go piele podolgo Ke razgovaram za sled ciklus so dr
За декортинот и мене ми рекоа до срцева акција, после постепено ќе се исклучи, со шема за намалување. Ама јас имам индикација да го примам, па можеби ќе биде и подолго од тоа, затоа ме интересираше други како го примале од оние што завршиле успешно. Превентивно некои доктори го даваат кратко, некои воопшто не го вклучуваат во шемата, не е стандард терапија.
Во однос на декортинот, јас го пиев заклучно 5 дена после трансфер и толку. Потоа до бета продолжив со -clexane, -progesteron depo -на 4 дена, -prolutex - на 4 дена и -утрогестан 1 наутро и 2 навечер. После позитивната бета ми кажаа да продолжам со истата терапија до ехо (уште 14 дена).
Ako nemas istorija so avtoimuni zaboluvanja ili nk kletki ili endometrioza, ne se ni prima dekortin ili mnogu kratko. Jas primam do test, zosto sum so hashimoto i e avotimuno zaboluvanje. Iako zboruvav so mojot endokrinolog, mi rece nemas ni potreba da primas, decortinot ne vlijae na anti tpo, ali sepak si slusame ivf doktor.
Јас само еден циклус почекав, и тоа со цел да направам скречинг на 21ви ден. После тој циклус веднаш направив трансфер со замрзнати ембриони. Успешен.
Vidov deka imas pericentricna inverzija na 9ti hromozom, a i deka planiras invitro. Ti pisav privatna poraka, se nadevam ke procitas
Здраво девојки Сакам да прашам дали има старосна граница за поднесување ваучер за ифв?Прашувам за моја блиска која има 45+ год.