Istite prasanja gi imam i jas,kako odi postapkata preku fond,kolku trae,koj doktor bi mi go preporacale.inaku sum so totalno neproodni kanali...
Здраво нема старосна граница за одобрување преку фондот сега прочитав дека на 48 годишна пациентка е направено успешно инвитро одобрено преку фондот. И посакувам среќа на твојата пријатела.
Zdravo devojki. Dali e mozno od dekapeptilot da mi kasne menzis. Trebase da dobijam na 13 a uste nemam dobieno. A cekam da dobijam za da pocnam so estrofem za da se spremam za transfer.
Devojki zdr ,iskustva Od modificiran priroden.Ve molam kolku Od prilika e golemina Na folekula i enodmetium Na 8 den Od ciklus.kaj mene e tenok endometrium I folekula edna Od 10 mm .cetvrtok kontrola .neprimam veke terapija .ima sansa da poraste?i kako natamu dokolku ne postigne golemina Za punkcija.Dali prekinuva dr se ili ima nekoja dr opcija.Ve molam nekoj koj prosol vakva situacija i vo poraka da mi pise.so sreka Na site
Jas se iznachekaav dobri 3 nedele za da pochnam so estrofem .... chim si primala nekakvi hormoni se ochekuva poremetuvanje , normano e ... neprimav decpeptil drugi kombinacii bea ... ama si vlijaat hormonite ... ti pak za 1 nedela kasnje napravi si test ... neznajsh sto mozi da bidi ...
Devojki go cekam vaucerot preku fond pa se mislam za invitro kaj koj doktor da go pravam razmisluvas pomegu doktor Trajkovski (newborn) i Lazareski (sistina) pa sekoe vase iskustvo so ovie dvajca doktori bi mi bilo dobredojdeno
Nema da slusas pofalbi od drug doktor kako sto ke slusas za Trajkovski i Lazarevski, no za mene licno, profesor Dimitrov e car. Jas imam odlicno iskustvo so nego. So mene bese pazliv, kratko zboren no mnogu premnogu mi dade vnimanie. Nemase slobodni denovi, vikendi za nego, ako smetase deka treba da me pregleda vo sred na stimulacii,celo vreme bese na raspolaganje za sve. Punkcijata bese sovrsena. 16 zreli jajce kletki izvadivme, tolku sto bese precizen. Isto napravivme transfer, i ispadna uspesen. Dimitrov za mene e najdobriot vo ova oblast. Deneska slusavme srceva akcija od uspesnoto invitro so nego, i super pominavme. Ti posakuvam uspeh. Bilo koj doktor da go izberis, kako prvo treba ti sama ta kliknes so nego. Idi razgovaraj si so tie sto ti se vo opcija, i posle izberi go spored tvojata sobstvena zelba. Ti posakuvam uspeh
Девојки сакам да поднесам документи за втор ваучер. Но имам замзнато ембриони па дали ќе ми треба и нов спермограм?
Dokumentacijata e za celata postapka ... i toa e zadolzitelen dokument spremogram eden ne psotar od 6 meseci , drugiot ne postar od 1 godina ... bez razlika sto ti planirash samo za transfer da go koristish ...
sekogash barale dva ... edne ponov a eden ne postar od 1 godina ... neznam kaj sum prochitala ostanato mi e vo glava ... la i logichno mi e ... sobirashe sekako 2-3 meseci dokumenti i zemash eden star spermogram .... mozi jas sum si go vrzala vo glava taka so 6 meseci zoshto ima razmah od prethodnite dokumenti sekako poveke od 6 ...
Убаво си е напишано во образците: "Документи за направени две или повеќе анализи на спермата со најмаку еден месец разлика меѓу нив во повеќе од една здравствена установа, која има дозвола од Министерството за здравство за вршење на таа дејност, а последната анализа да не е извршена пред повеќе од една година пред поднесувањето на барањето (кај машки фактор на стерилитет да се достават покрај задолжителните и постарите спермогами). "
Девојки,имал ли некој искуство со уреаплазма,треба да пратам документи во фонд.Пиев антибиотик Еритромицин,еве денес ми излезе резултат пак позитивен
Не ти треба спермограм ако имаш замрзнати ембриони.Треба документи само од тебе од сопругот не треба.
Sakate da kazete deka ima vaucher samo za transfer ???? I kako se broj toj ??? isto kako i cela postapka ??? i ako go iskoristish i ne uspeesh , vaucherot se broj kako klasichen ?? a nemalo punkcija , oploduvanje i sl ... ???
Не постои посебен ваучер за трансфер. Еден тип на ваучер е само, фондот доделува три. Како ќе ги користиш, дали за цела постапка, дали само за трансфер е твој избор.
Незнам како се брои,но знам кога поднесуваш документи за ваучер а имаш замрзнати ембриони,треба само потврда да испратиш дека чуваш замрзнати ембриони,не треба испитувања од сопругот.
Здраво на 6.11 имав трансфер. Денеска на бришење розовко. Се јавив во клиниката ми рекоа да не ставам вечер клексан. Имала ли некоја такво искуство и што може да е