Zdravo devojki, Vcera na konsultacija mi kazaat posle biohemiska bremenost da ispitam trombofilija i kariotip za dvajcata.Pa me intreseria kako odi postapkata za tie dve raboti.Kaj mene partnerot momentalno e vo stranstvo pa dali mora paralelno da se ispituva kaj dvajcata.inaku se podgotvuvam za nareden kriotranfer.Do sega imav eden neuspesn transfer so zamrznat embrion.Ako nekoja ima iskustvo neka pise.Na site vi posakuvam sto pobrgu dve crtki. Pozdrav
I jas koga gi pravev ovie analizi maz mi bese stranstvo. Kario tip jas ispitav na drzsvno, a maz mi po mesec dena otkako se vrati ispita Sistina, togas mislam okolu 8000 den plativme za nego za kariotip vo Sistina. Trombofilija i eden kup drugi imas analizi, toa jas na tranfuziologija ispitav. Biohemiska i jas imav, za zal, sto bese pricinata, nemam poim, vajda embrionot ili mi promasija ovulacija, zosto so terapija bev full pokriena. Kako i da e, ispitaj si ova, bitni analizi se
Druske ima kombinja sto dva pati nedelno odat germanija, avstrija i svajcarija, poracaj po soferite, za vakva rabota nema da te odbijat. Za od Strumica znam deka ima mnogu prevoznici, sigurno ke se snajdes, za nekolku dena ke go imas
Здраво девојки. И третата инсеминација е негативна. Докторот ми предложи да правам ХСГ, лани направив Hycosy, се беше во ред. Имаме проблем со спермограмот кој е на граница, а беше многу полош. Што предлагаш? На Косово сум, дали мислиш дека треба да побарам да одам на ин витро зошто 2 ипол години нема ништо од бременост а докторот не спомнува.
Inseminaccii se retko uspesni ako ne ti e za vaucer da ti barat direktno odi si na invitro vaka gubenje vreme e e sea se e do sreca I kako kazal gospod nekade od prv pat invitro uspevat nekade od vtor tret pat zavisi. Jas imav eden neprooden jajcevod pravev insinacii zaradi vaucer a da pravev na privatno Ivf nemase da gi pravam.Taka ne se obeshrabruvaj tuku ako nebiva odi si na invitro.
Po 3 neuspesni embriotransferi vo Remedika, konecno uspeh od prva vo NewBorn kaj Dr. Trajkovski. Ogromna razlika vo odnosot, ispituvanjeto i vo celoto opkruzuvanje. Nikogas ne pocekav poveke od 15 minuti na zakazan sostanok, duri i embriotransferot bese napraven vo dogovorenoto vreme. Vo Remedika, cekav i po 3-4 casa na denot na transferot. Tie sto pominale niz toa, znaat kolkav tovar e na besikata, zosto baraat da bide polna. Se nadevam ke bide uspeshno do kraj. Betata na 14ti den bese skoro 3700, sto moze da bide pokazatel na bliznacka bremenost.
Cestitkii Cekanjeto vo Remedika e KATASTROFA. Vo period koga primav stimulacii, i trebase da idam da ispitam estradiol, imase slucai koga bukfalno 5 saati sum cekala za kontrola. Nemat nikakov red. Isto i za transfer, so simptomi na hiperstimulacija bev, trebase da idem prvo vo sabajle da me pregleda doktorot pred da napravime transfer, jas patuvam od drug grad, pravam kontrolla i trebase uste 3 casa da cekam za transferot. Bukfalno vo 9 sme bile vo Remedika, a vo 5 izlegovme od tamu!!
Баш ми е жал за исходот. Тромбофилија и имунолошки испитај си на Институт за имунологија и хум.генетика. мислам дека јаа бев со упат ама без термин, таму го побарав др.Петличковски, му објаснив за што се работи, тој ми напиша што да се испита и отидов да ме боцнат. Околу 2400 мислам дека ме чинеше. Резултати се чекаат скоро месец дена. Во врска со кариотип, многу решко термини се наоѓаат на државно, ако ти се брза, на приватно во една Ginekalix, јас испитував, околу 11 000 и нешто, за двајцата со попуст оти и за двајцата е. Честитки