На нас ни тестираа дел од ембрионите, услов беше да се expanding или hatching blastocyst, додека рани бластоцисти, морули и тридневни ембриони не тестираа од причина што не може да се добие доволно количество на ДНК. Не ни беше ништо наплатено, како што кажав се работи за истражување на нова метода на ПГД која е сеуште во фаза на испитување и не е воведена во клиничка пракса. Ова беше летово, пред околу 5-6 месеци и мислам дека е веќе завршено, затоа што колку што ме информираа од ембриологија, собрале доволен број на ембриони за една студија. Сега останува да ги видиме резултатите кога ќе излезат јавно (јас не можам на форум за тоа да коментирам) и дали Ремедика ќе ја воведе методата како изборна во ИВФ постапките.
I jas sum vakcinirana uste vo juni. Doktorot mi rece nema vrska nikakva vakcinata, da pomine periodot na svaranje na antitela, dve nedeli do mesec dena, zavisno od vakcina, po vtora doza i moze da se pocne procedura. Sepak sekoj individualno si odlucuva
Skoro istite jas gi podnesov sega kako za prvo taka i za treto ivf , samo za preodnosta na kanalite ne podnesav, drugo sve podnesov ova mi bese sovet ok ginekolog
Zdravo devojki,edna konsultacija so vas.. denes od fondot mi pratija izvestuvanje deka treba dopolnitelno da napravam 2D/3D so opis na kavum ne postar od 6 meseci. Ke ve molam da mi kazete kade mozam da go napravam ova ispituvanje i kolku ke me chini? Ubav den da imate
Да да. И пред некоја година вака бараа дополнително, па престанаа. Ама еве изгледа пак им е вратено во шема
Sistina okolu 14000 za dvajxa ako si tamu pacient ima I popust ke ti kazat kolku rezultati mislam 15 Dena, ama javi se vo kontakt centar prasaj za podetalno.
Ја Јас после еден месец од ревакцина почнав со стимулации, докторот ми рече дека еден месец е доволно да помине
Мила беше опција во Њуборн да правам ПГД со тоа што требаше да собираме ембриони, докторот предложи тоа да го правиме во два циклуси со јака стимулација за да собереме до 5 ембриони што само ПГД ќе ме чинеше 2000 евра, но јас бев скептик дека ќе собере толку од два циклуси, плус ќе ме чинеше повеќе и требаше повеќе време да се малтретирам и да се клукам со хормони, вака во Солун тоа го направивме во еден циклус и ембрионите ги испитуваат поединечно, не ги собираат. Мене ме чинеше нешто под 5000 евра се’. Кај нас можеби ќе ме чинеше 7-8000 евра, во два циклуси и 6 месеци малтретирање. Тебе дали ти советуваат да правиш ПГД на ембриони и која би било причината за тоа?
Jas so Sinopharm, sakav so Pfizer ama poradi golemi alergii na lekovi ne mi dozvolija i pustiv Sinopharm. Da, inaku sum homozigot i nemav problemi
Фала ти мила, јас сум комбиниран хетерозигот, не знам Фајзер дали би одговарала, се плашам од згрутчување на крв
So sreka mila I jas mislam bliznacka e raduvaj se I uzivaj vo bremenosta I jas sum bliznacka blagodarenie na drTrajkovski
Од мутации јас ги имам тие неколкуте на MTHFR и PAI и ниски времиња на хемостаза, константно. Со Фајзер се вакцинирав уште во јуни, супер поминав, никаква реакција немав.