Ќе праќам документи и ќе се молам да одобрат, докторот мисли дека ќе одобрат, ако не здравје. Фала за одговорот.
Zeni ve molam za odgovor . Punkcijata i transferot obicno na koj den se bidejki se mislam za odmorot kako da zemam? Vo sistina pravam ivf kaj lazarevski ?
Зависи и со каква дијагноза сте , Ако се водите со тежок машки фактор на пример , мислам дека нема да ви бараат, си имаат таму правилник , нас ни бараа 4 инсеминации , јас бев 36 год тогаш
Вака, на мм спермограмот е ок, не е идеален ама е ок - 80%подвижност. Проблемот е кај мене, јас немам циклус без терапија т. е не ми работи хипофизата, не стимулира и затоа фсх ми е мн ниско, но амх ми е 2,90. Исто така имам хипопластична ( мала) матка. За да останам бремена потребни се многу јаки стимулации. Чекам да добијам, ми треба проверка на хормоните на 3ти ден и уште еден спермограм од мм и ќе ги носам документите, па шо ќе решат тоа.
Imas pravo na boleduvanje od 15 Dena od den na transfer do beta od ginekolog maticen mozes da koristis nemoras na odmor. Punkcija zavisi kako ti rasnat folikuli toa doktor ke kaze a transfer Ili na 3 Ili na 5 od punkcija zavisi ako e se vo red
Мислам дека ќе ти побараат инсеминации. Дај Боже да не сум во право, ама не ми се верува. Тие се на приватно, а за цената види на веб - страницата на болницата, сигурно пишува.
Јас ти пишав отидов три пати ама таму седев првиот пат 12 дена така требаше да добијам циклус па да ми заврши циклусот па да правам хсг ( ова се случи во мој случај, не ми го прифатија хсг од Македонија зошто лошо беше направено не се гледаше ништо), вториот пат седев 12 дена се до пункција( таму одев во болница секој втор ден на ехо) и третиот пат отидов за трансфер седев 2 дена. Поздрав
Женски од колку до колку работи Железничар, мислам до колку часот може крв да се дава? И дали може приватно да се плати ако не си осигуран?
девојки пап тест правев на 27 октомври а на 30 заминав за германија др се јави и рече хпв? паника ме фати што да правам?а овде сеуште немам гинеколог!опасно е хпв?фалаа ви
Пред 3 години и јас имав ХПВ но мене лично не ми дадоа никаква посебна терапија само со појачување на имунитет и веке на следниот пап тест кој го правев за три месеца веке ми беше чист
фала ти јас земам за имунитет редовно али сега навистина паника ме фати се надевам ќе се среди а кога правев пап тест од десна страна на вагината имав мозолче можеби тоа предизвикало инфекција!
Ако можеш таму да најдеш алое вера гел и да го пиеш секое сабајле на гладно и после 30мин ништо, најмалку 3 месеци проверено
Да од ХПВ е барем кај мене беше од тоа, тоа се кондиломи кој се многу лесно преносливи и многи бргу се прошируваат, јас овој пробем го решив со лек од алое вера кој сама си го правев и јајца од прпелица кој ги пиев живи беше многу грозно ама морав... А за кондиломите бев на горење но не ми помогна тоа пак се прошируваа подоа почнав сама да си ставам јаболков оцет и по некое време сите изгореа и испаднаа и фала му на господ од тогаш ми се немат појавено.
и после тоа се мачкавв канестен добив циклус на време и после тоа ставав природни вагиналети 8 ставив и на 9 ден осеќав пецкање при мокрење 1 ден од тогаш навака немам ништо од тоа!
O Ostavav da deluva so pamukce gi mackas tie treva da stanat beli i da padnat, stom gi ima kaj tebe mnogu sigurno gi ima i kaj partnerot i toj treba da prima nesto za imunitet i da gi macka isto kako tebe