Јас го правев во Плодност. Докторот беше на работа и на 11 октомври на 2 ден од циклус и на 7 ден недела за продолжување на терапија. Прашај во твојата клиника како се организирани.
Женски викендов средував документи и некако се засекирав малце дека не обрнав внимание многу на извештајов од Хсг за десниот канал… како го сфаќате вие ова дека е непроодна или…?
Здраво на сите, јас правев стимулација овој циклус и направив 7 јајце клетки од кои само 4 беа оплодени (денес). Сега чекам да видам како ке растат и дали ке преживеат до 5тиот ден за трансфер. Како ви звучат овие резлутати? Дали се ова доста лоши резултати? Дали некој друг има позитивно искуство со само 4 оплодени клетки?
Zdravo Jas na prvoto IVF imav 3 jajce kletki, site se olodija i imam eden blastocyst. Od vtoroto IVF imav 4 jajce kletki, site oplodeni i dva blastocyst embrioni.
Мила, ова е одличен резултат, доволно е еден да биде здрав и да си имаш бебенце во рацете. Ти посакувам да биде успешно
Девојки што мислете за рез. На 14 ти ден се правени денес, а се спремаме за крио трансфер на природен циклус. Добивам на 30 дена обично. Утре сум попладне дури на преглед па во неизвесност сум дали е во ред.
Jas imav 9 jajcekletki 5 embriona a se razvija vo 4 blastocisti, 2 embriona bese so svezi transfer za zal bese neuspesen 2 zamrznavme pri kriotransfer samo edniot prezivea edniot ne sega sum 7 mesec, I kako sto kaza clenkata pogore kolku I da Imas eden e biten da e dobar za bebka .Srecno
Ајде девојки кажете каква е процедурата за инвитро, кој докумемти се потребни? Матичниот ми кажа дека една инсеминација ке биде доволна за да ни одобрат ваучер пошто имаме дијагноза олигоастеноспермија. Па да почнам да се спремам. Да напоменам дека сеуште не сум во брак дали ке претставува проблем за ваучерот? Извинете на многуте прашања, стварно немам претстава како одат работите
Е2 е добар, фоликулот си расте, сеуште нема настапено овулација. За некој ден ќе биде Нека е со успех мила
https://fzo.org.mk/postapka-i-upatstvo-za-bpo Кликни на Постапка и Упатство, има детално објаснето. Не мора да си во брак, само со партнерот ќе идете на нотар да направите изјава за вонбрачна заедница и со таа ќе аплицирате.
Фала мила, се надевам ќе е ок овој пат идеме поразлично скрос на природно и чист брис од ендометриум( после две бактерии што ми ги најдоа)
Здраво на сите. Денес ми е 10ти ден од трансфер на тридневен ембрион и имам негативен тест за бременост. Дали е можно деновиве да се смени резултатот или да си ја прифатам вистината дека не сум бремена?