Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

A koi bakterii gi imase i sto primase? Jas imav streptokoka i primav lendacin venski na bolnica 7 dena.

Cloverrrr likes this.
  2. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Kolku kletocni se, mozebi e ranoo?

Animini likes this.
  3. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Каков тест, домашен? Може и рано да е. Мене бета на 10 ден ми покажа 79. Ако толку сакаш да се осигураш истиов ден, бета си направи, колку и да е, ако е над границата, има бременост.
    (Кај мене тој пат не успеа до крај, но како и да е, ако има имплантација, ќе има вредност на бетата)
    (fingers)(fingers)(fingers)

NNA, Rtulka, Sienna_MK and 1 other person like this.
  4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Јас ги имав стрептокока агалактикае и клебсиела, две бактерии, пиев cefuroxim i moxiral 7 дена тоа беше Јуни на крај кога пиев, сега на контрола чисто беше
    Правеше контрола?

Rtulka and Sienna_MK like this.
  5. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

So oligoastenospermija sme i nie i jas ne pravev insiminacija, samo go podnesov spermogram so takva diagnoza i mi odobrija vaucer. A toa sto ne si vo brak ne e problem, samo treba da go naveduvas partnerot so koj planiras bremenost i kopja od negova licna karta . Ama za ova vtoroto poubavo neka si kazvaat tie sto imaat vakvo iskustvo

NNA and Kk63 like this.
  6. Marie86

Marie86 Истакнат член

Zenski , kolku treba da bidi progesteronot na modificiran transfer, primam samo estrofem ... denes mi e 16ti den od ciklus , dr planira na 21 den da vraka ... i denes mi e 0.36 kako mal mi stoi ili ???

Attached Files:

7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Прогестеронот ќе почне да расте кога ќе почнеш да примаш прогестеронска поддршка.
    Колку дневно ембрионче ќе враќате?

8. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Може ли некоја девојка да ми помогне да се подготвам за ХСГ. HSG е многу доцна околу 17 часот
    Дали треба да е полн мочниот меур, може ли да јадам пред тоа? Благодарам

9. Marie86

Marie86 Истакнат член

Ednooo , malo matche imam ... verojatno od denes ke pochnam so crinon gel ... navecher ... za 5 dena ne smee da s ekachi nad 1 ... e sega min ne go znam ...

tina2018 likes this.
  10. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

Devojki ve molam ako ima nekoja iskustvo neka mi pisit, imam problem so varikozni veni i pijav flebaven za veni vo prirodna osnova ama moja greska sto ne se konsultirav so doktorov uste od pocetok turku si prodolziv da pijam sega i se javuvam na sestrata za nesto drugo i spomnuvam za apcinata taa mi rece prekini sve nisto da ne primas bidejki si vo stimulaci, odma da prekinis , se nadevam deka belja ne napraviv. Ve molam vie sto ste so varikzni veni da mi pisete sto piete

11. MonaLee

MonaLee Истакнат член

Здраво девојки,
    И третиот мој трансфер заврши со биохемиска. Имав 3 трансфери со донирани ј.к.во Ремедика, но без успех.
    Ова беше последниот ембрион и многу се разочарав. Пред да ја почнам постапката направив хистеро и лапароскопија заради миоми и септум,после што се беше во ред, ендометриумот беше одличен пред секој трансфер, прогестерон 18, покриена комплет со терапија, клексани заради мутации (претходно 7 дена пред трансфер,овој пат 2 недели пред трансфер) и пак ништо. Инаку од 7 донирани ј.к. се добија само 3 ембриони и тоа 3дневни кои беа 5 и 6 клеточни што од старт не дава многу надеж. Два пати беше биохемиска, позитивна бета која опаѓа по некое време и еден негативен тест.
    Вложена многу енергија, многу посветеност, многу надеж и многу финансии. Што да се прави следно, како да се собере сила да се почне се од почеток? Ве молам некоја што сте со слично искуство да ми пишете какво е вашето искуство со донирани ј.к. Секоја препорака или искуство многу ќе ми значат во овој момент.

biba818, Bilka5T, Kris80 and 5 others like this.
  12. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Среќно нека е(fingers)
    За денес супер си е прогестеронот.
    За 5 дена баш и треба да се качи прогестеронот, мин над 7 :)

Ermira1211, Sienna_MK and Marie86 like this.
  13. tina2018

tina2018 Популарен член

Жал ми е, ќе ти пишам порака, види ја исто темата за донирани.

Bilka5T and MonaLee like this.
  14. Алек***

Алек*** Истакнат член

Девојки и мојот втор трансфер заврши без успех. Негативниот тест на 11 ден, денес ми донесе и не успех. Душава ме боли ;(.
    Ги имав сите симтоми за успешен, но ете нема правило. ;(;(

Kris80 and Ermira1211 like this.
  15. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

Mnogu mi e zal, znam kako e.

16. Beth89

Beth89 Истакнат член

Zdravo ,na kratko mojata storija.Imam 32 god. 2.5 god ne mozam da ostanam bremena,spermogram vo red,kanali proodni,imam endometrioza od 2 cm na edniot jajnik,site hormoni vo red ,osven AMH hormonot ,toj e nizok 0.8. Dr Tase mi vika odma podnesuvaj dokumenti za vaucer za in vitro,so ovaa dijagnoza nema potreba od inseminacii.Maticniot mi veli so dijagnoza AMH pomal od 1 ,mozat da ti odobrat vaucer samo so donirani kletki.sto znaci deka ja gubam moznosta za vaucer.
    I toa mi e rizik zosto sepak imam folikuli pri pregled .Dali da odam so 4 inseminacii i da gubam vreme vo mogu golema dilema sum.Dali nekoj bil vo slicna situacija da spodeli iskustvo .
    Tnx

17. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Mozes da si se ponasas najnormalno I da jades I da pies ako ti e bez anestezija.Jas pravev bez anestezija vo Sistina izlegov od rabota mene mi bese okolu 13 casot. Treba da si napravis krvna slika da nemas visoka sedimentacija. Odis tamu se soblakas dolen del legnuvas na toj kako krevet nad tebe e rengen so spekulum ti mestat kateter ginekologot a radiolog gleda tamu I mu kazuva koga da pusti kontrasno sredstvo pod pritisok go vbrizguva vo matka I posle se izleva vo janici I jajcevodi I istekuva a za toa vreme se pravat snimki na rengen kako se dvizi kontrasno sredstvo kratko Trae I mene me bolese kako jaka menstrualni bolka no kaj mene izleze eden neprooden jajcevod koj ima proodni valjda ne go boli. I otkako ke stanes posle nisto ti davat nekolku Dena antibiotic da pies moze da Imas I malku sukrvica a moze I ne. Ne e strasno neprijatno e I malku bolinama se prezivuva ispij nesto za bolki pred snimanjeto da te opusti.

Reallove1996 likes this.
  18. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Фала многу мила. Многу ми помогна, во четврток ми е ХСГ, се надевам дека ќе биде добар резултат, па да одлучиме што понатаму. Ова е многу тешко... Ти посакувам се најдобро во животот.❤❤

Nbnbnb likes this.
  19. Simka*&

Simka*& Истакнат член

Ako FSH ti e pod 12.5 a estradiol pod 60 togash nema potreba da podnesuvash AMH, AMH baraat ako vrednostite na FSH i estradiol se nad napushanoto. Jas taka podnesov i mi odobrija.

Pozdrav

NNA, tina2018, Sienna_MK and 2 others like this.
  20. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Јас мислам ако веќе правиш инсеминации да ги правиш на природен циклус без никаква стимулација, на Државно се 900 денари и можеш таму да ги правиш, но ако веќе имаш финансии јас би ти кажала и одма да си одиш на инвитро, може да биде добитно од прва па да не мора да се малтретираш, мислам дека и инвитро можеш да го поднесеш како инсеминација, но секако се чека 6 месеци од направен трансфер. Но секако ако поднесуваш хормони во Фондот и ФСХ не ти е над 11 нема да ти бараат АМХ, јас моето го поднесував само затоа што ФСХ ми беше нешто над граница и ми одобруваа ваучер. Пробај и ти, нема што да изгубиш:)

NNA, tina2018 and Beth89 like this.