A ke mozam na drzavna da napravam inseminacii bez stimulacija? Kako sto razbrav gledale na eho pred inseminacija i ako nemas folikul mozelo da te vratat
Па ако нема фоликул, џабе ќе се прави.. прочитај повеќе во темата инсеминација и размисли си дали ти е опција.
Zdravo Moe mislenje e voopsto da ne gubis vreme so insemenacii na taa vrednost sto ja imas za AMH. Toj hormon se namaluva so tek na vreme, taka da kolku pobrzo pocnes da se spremas za IVF tolku podobro. Vo takov slucaj se preporacuva da se pijat vitamini 3 meseci pred IVF. COQ10 600mh, DHEA (vo konsultacija so doktor), Vitamin C,D,E, Zink, Omega 3, Folna, prenatal multivitamini, Myo&D-chiro Inositol. Od aspek na dokumentacija za vaucer, nemam iskustvo.
Оди си кај матичен околу 10 ден од циклус и ако имаш фоликул одма ќе ти закаже на ГАК за ден два и од таму ќе ти кажат кој ден да одиш за инсеминација Прави ги без стимулации а во меѓувреме пиј Q10 или Ubiquinol за подобар квалитет на јајце клетки
Јас одев на државно на 5 ден од цикслус со упат од матичен гинеколог и таму секогаш ми даваа кломифен што е голема грешка, таму те прегледува кој ќе биде на смена, подобро е да те следи твој матичен гинеколог на природно, ако имаш фоликул со доволна големина ќе те прати на ГАК и таму ќе ти отворат историја, партнерот ќе остави сперма и после 2 часа ќе ти направат инсеминација.
И ние со иста дијагноза па на почетоков на годинава со 2 инсеминации ни одобрија… зависи и од други параметри изгледа возраст, наод..
Женски не сум баш упатена но дали при замрзнување на сперма може и дали е окау така да се комбинира повеќе материјал, да се замрзне и сега и да речеме после нова година ако е добар и да се остави на чување за понатака какви се вашите искуства..
Здраво женски, дали ќе може некоја да ми пише лп која правела ивф кај Ивановски, или е во постапка. Би сакала, да ја прашам неколку прашања. Ви благодарам
Zdravo na site i eve me i mene so mojata prikazna imav 14 oplodeni jajce kletki a samo 2 od niv ostana do 3 den pa pravev transver so 3 dnevni embrioncinja i denska mi bese visoka betata sto odgovara da se fatile i 2 eskimcinja sega prodolzuva terapijata se do 14 dena za eho a neznam koga se gleda srceva reakcija ako ima nekoj iskustvo neka pise nekoja clenka inaku im cestitam na site idni mamicki i na site gospod da im podari vakva ubavina i radost navistina vredi i se ke pomineme za da stigneme do nasata cel!❤
Фала ти @Nade-sunrise не бев сигурна дали може така од повеќе купчиња да анализираат ќе се распрашам по клиникиве детално
Има ли збор што може да утеши? Знам дека е претешко, но види колку има и позитивни исходи кога најмалку очекуваме. Остани со верба, ќе си дојде и нашето. Еднаш пишав, ќе пишам пак - кога ќе ни се исполни најголемата желба, има да бидат огномети! А до тогаш те гушкам и праќам љубов