На 6тиот ден треба да отидеш на ехо па ке ти ја продолжат шемата. После 6тиот ден ќе треба да почнеш да примаш по две инекции, една за стимулација и втора да спречи овулација.
Zdravo Vo prosek 50% od embrionite prestanuvaat da se razvivat na 3 den. Megjutoa nemoj da se sekiras, ne ti go kazuvam toa za da te demotiviram. Na moeto prvo IVF imav 3 oplodeni 1 blastocyst a na vtoroto IVF imav 4 oplodeni jajce kletki od koi dva stignaa do blastocysts. Sigurno i ti ke imas 1-2 blastocyst
Bas za ova sakav da vi spodelam iskustvo za site sto ste pred postapkata. Kako prvo, nema da go negiram faktot deka doktorot igralo naj golema uloga vo mojata bitka. Kako vtoro, minimum 4 meseci pred da pocnam so postapkata, odluciv da vezbam so licen trener, i vezbav skoro 6 dena nedelno. Skroz promeniv nacin na ishrana (jas sum so glukofazh veke edna godina, i so sekerot pazev mnogu). Pocnav so proteini i naaajmnogu dva pati nedelno jadev jaglehidrati, znaci celata dijeta mi bese koncentrirana vo proteini, tecnosti mnogu, kefir, i maticen mlec koristev skoro 3 meseci nonstop. Od vitaminive najmalku 9 meseci konstanto sum piela fertilimin, vitamin D i methyl folate. (Vitamin D dva pati ispituvam megu vreme). Vo poslednite 4 meseci dodeka vezvav, piev CoQ10 i Omega 3, metilirana folna (vitamin D po retko poradi toa sto bese leto i celo vreme se potrudiv da iskoristim sonce dodeka traese letoto). Se vakcinirav so Sinovak vo Avgust, bev vo odmor posle toa, bev mnogu relaksirana, i vo sred na septemvri pocnav so postapkata. Imav mnogu panika(ne mozam da kazam deka ne), osobeno vo prvata nedela, znaev deka sum vo race na profesionalec ama pak bev mnogu isplasena. Isto taka, vo sred na stimulacii, probav i akupunktura. Trebase da prodolzim, ama dobiv hiperstimulacia posle punkcija, i zatoa ne mozev. Ama mnogu mi pomagase za smirenje i relaksiranje. Nemam golema tezina, nikogas ne sum imala, ama pred postapkata se potrudev da bidam mnogu zdrava i vitalna. Vo tek na stimulacii, sekoja nokj po 3km umereno pesacenje so mm. Nesto drugo neznam sto vlijaese. Uspeavme da izvadime 8 zdravi embrioni, edno vrativme, 7 zamrznavme, i sega teram 9ta nedela na bremenost. Ako vi treba dopolnitelni info, slobodno prasajte me. Vi posakuvam uspeh
Кај мене извадија само една ЈК и таа едната се направи квалитетен ембрион кој ми го вратија за трансфер. Не е важна бројката.
Нема правила, не може да се предвиди пред време колку ќе преживеат до 5ти ден. Кај мене од 6 оплодени, 5 стигнаа до бласто. Од тие 5, со ниедно не постигнавме бременост. Некогаш и само едно да е ембрионче, па ќе биде среќата да успее
Dobro zeni , prolutex inekciite treba da bolaaat ??? Denes prv pat staviv ... na stavanje nishto ... i sega nemozam da si go dobram mestoto ... poveke bolat od kleksanite ... neznam kakk ke izdrzam vaka so vakvi inkecii ...
Да тие болат и тоа неколку дена и дури и местото е тврдо на допир како топче Јас ги примав до 13 недела и цело време имав болки од нив
Auuuu , ako treba do 13 ta da se bockam veselo toa se okolu 100 inekcii , a jas od edna ofkaaam dali ofkam ... nemozam da si go chepnam stomakot ... Sto sushtestva ke bevme nie zeniteee ne mi e jasnooo ...