Ха ха ха после позитивен тест со душа се боцкав ама јас се боцкав со пролутекс секој четврти ден и кога ми ги прекина докторот му велев ,,да си купам уште и бар еднаш неделно да се боцкам,, но тој не дозволи
Јас за три транфери по два на ден ставав и плус клексан. Стомакот ме болеше ко да ме тепал некој Кога го ставаш пролутексот вбризгувај ја многу полека течноста. После масирај го кратко местото за да не ти се прават грутки.
ne da se skapi , mnogu , sega smetav ako treba do 13 ta nedela da stavam , toa se okolu 1000 evra samo tie ... a stavam i crinon gel i kleksani .... terapijata dnevno kolku 1000 i neshto denari ... pa ko ke mi kazat deka fondot pokrival mi idi da se prsnam od smeenje ... transfer (sto mi go dolzat od klinikata) odmrznuvanje , pregledi po 2000 za 15 min ... okolu 250 evra ... so vaucher sum .... oooff beee .... aj za arno neka e , sto vika @Ane1988 posle pozitiven test se ke zaboravam ... i so radost ke se bockam ....
Не му ја мисли многу . Едно да е ама квалитетно . Јас со првото инвитро имав 17 јајце клетки од кои 15 бластоцисти , и од 7 трансфери само една биохемиска . Така да е не е битна бројката . Само да биде здрав ембрионот.
Сите инекции се горе долу болни за примање, јас во стомакот повеќе ги поднесувам, кога ќе ми текне дека по два клексани треба да примам, па се тешам дека помалку ме болат од фраксипарин, од нив имав големи отоци по рацете, пролутекс некако ќе го погодев во стомак под кос агол и не ме болеше многу но го примав на секои 4 дена па некако се поднесуваше, прогестерон депо исто ме болеше во колкот, кога ќе ми на ставеше сестра од дежурна клиника, ми се темнеше, ама тоа е мила, да се тешиме дека е за убаво и ќе се навикнеме Ти посакувам лесно боцкање
A za impryl da ne znaes kaj moxam da gi nabavam bidejki se ikolu 3000 fenari za dvajcata 6000 , i spored nas standard mnogu se skapi
Според мене се неоправдано скапи. Сама да ги искомбинираш истите витамини ќе те чини помалце од 50 евра за три месеци. Не сум ги пиела, па ги немам ни барано. Искрено не знам дали ги има во Косово. Грција знам само дека се иста цена како тука.
Kade plakjas za pregledi be? Zasto jas vo Remedika nikogas ne sum platila pregledi. I sega sto sum trudna, koga bev za srceva akcija, ne mi naplatija nisto