I meni je Prolutex bolan. Evo i danas boli pomalo mesto uboda od juče. Clexan uopšte ne, a Prolutex da. Prvi put sama sebi dajem pa možda zato, ne znam. U koje doba dajete Prolutex? Ja sam od juče počela u 17 časova (dok sam skupila hrabrosti), sestra nije ništa rekla da mora ujutru. Samo za Clexan je rekla da mora 12 sati razlike od Aspirina da bude.
Muabetot mi bese kade se proizvedeni Kako i da e, sekoj neka si odluci. Jas ziveam vo Svajcarija i rabotev za Novartis na proekt i znam deka Svajcarija se broj 1 za farmacija bidejki im gi znam standardite. Sega sekoj neka si odluci. Ne znam za Polska i Danska, ama od Turcija i Kosovo sigurno nema da zemam
Све во ред ова што пиша. Само уште да кажеше зошто Не од Турција. Запозната си по кои стандарди работи фарм. индустрија во Турцуја??
Швајцарија може да е број 1 по стандарди за фармација, ама тоа не значи дека лековите произведени во Турција или во друга земја се неквалитетни.
Ve molam samo sto bev na komtrola i doktorot mi rece deka posle transfer ce mi dade kleksani i pred eden den nekade procitav deka edna clenka uspeala da zavrsit rabota samo ne mozam da ja najdam stranicava , ve molam vie sto ste imale prejodno iskustvo so kleksan kako e cela postapka za refundirane
Здраво на сите ❤ Денес бев на прво ехо после успешен трансфер. Денес ми беше 14ти ден од позитивната бета или 4 недели после трансфер. Имавме вратено 2 осумклеточни, и на ехо се видоа и двата плода. Срцева акција сеуште не слушнавме, ми кажаа за 1 недела да одам пак дека е близначка брененост.. Меѓудругото ми кажаа да проверам хемостаза и д-димери. Слично искуство? Малку сум загрижена дека ќе треба да чекам уште една седмица во неизвесност..❤
Ne samo za lekovi, opsto Svajcarija za standardi e mozebi najstroga vo svet, taka da sigurno se pokvalitetni, da, toa tvrdam. Sega i cenata toa si go kazuva. Ali ako vi vrsat rabota i doktorot vi dozvoluva, koja sum pa jas da vi kazuvam izvinete ako pogresno bev razbrana
Докторот може да ми каже кој лек треба да го користам, а од каде јас ќе го набавам е моја работа. Мене лично турскиов пролутекс ми заврши повеќе работа од швајцарскиот. Од таа причина повторно од него ќе набавам. Џабе ми стандардите швајцарски, кога немав добар резултат, само брдо пари потрошив.
So srekja, bitno e da uspeeme! Gledajte sto mislite deka e najdobro za vas, jas kazav samo profesionalno iskustvo, a bas me isprovociravte da go istrazam turskiov prolutex.
Девојки секогаш кога ми бројат антрални на ехо во период на циклус и после тоа имам околу 13 вкупно, а два пати се погодило ден на добивање да ми бројат и тогаш имам околу 8 вкупно. Дали има врска месецот или денот на кој се врши броењето на фоликулите?
Дај боже сите што побрзо да успееме Сакав да се дополнам на претходниот пост. Пред да почне шемата со пролутексов, тука се користеше само прогестерон депо на Галеника, српско производство, кој е со смешна цена, па безброј успешни бремености имало и има со него. Не секогаш цената е факторот за успех.