Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Taci0903

Taci0903 Истакнат член

Zdravo Devojki jas od denes pocnuvam so terapija za transfer so zamrznati embrioni. Vaginaleti utrogestan 200mg.1 nautro i 2 navecer. Tableti dekortin 5mg i buscopan 2 po 1 i proluteks po edna na den i kleksan i aspirin i estrofem. Prv pat ke pijam dekortin i buskopan i utrogestan. Dali imal nekoj iskustva da mi spodeli i zosto se koristat. I plus dijazepam 1 cas pred transfer. Mi e strav da ne mala terapija bidejki prethodno ima 3 biohemiski pozzz

tina2018 likes this.
  2. Arababy

Arababy Истакнат член

Taman e terapijata. Pokriena si za se. I jas imav ista osven buskopanot toj ne znam za sto e. I jas imav fet.

3. Taci0903

Taci0903 Истакнат член

Ok fala mn samo sto mi bese cudno sto ne mi kaza da si go proveram progesteronot den pred et ili sama da go proveram

4. Arababy

Arababy Истакнат член

Ni jas ne go proveriv a ne mi ni rece doktorot. Sto pomalku se mislis podobro e. Opusti se i pojacaj vitamini

NoraMK likes this.
  5. Arababy

Arababy Истакнат член

Dekortinot ti e za matkata da ne ti go otfrli embrionot kako tugo telo, estrofem ti e za zadebeluvanje na matkata,utrogestan i prolutex za zadrska na bremenost t.e da ne dojde do spontano, kleksan i aspirin se antikoagulansi za cirkulacija na krvta. Ako ne ti objasnav dobro slobodno nekoja clenka neka me popravi

Aleks33, Rtulka and Taci0903 like this.
  6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Okolu 80fr, znaci 4.600 den kutija, malku poskapi od tuka

7. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Има време, може ќе ги каже да си провериш. Ако не ти каже, не се оптоварувај. Покриена си со терапија секако. Дијазепамот е да се смири матката.
    Тие денови кога имам во терапија дијазепам ми е најубаво, си кулирам 8):nod::emo:.
    Да се насмееме малце.
    Среќно:inlove:

8. Taci0903

Taci0903 Истакнат член

Da vo pravo si. Fala mn
    Ok fala mnogu. Daj boze da bide so pozitiven ishod

9. hope123

hope123 Истакнат член

Здраво, не сум нова на форумов но одамна немам пишано. Правев три инвитра 2016-2017 и оттогаш некако се разочарав и реков што биде нека биде (бев млада 28год ми викаа сите што правиш рано е). Ама не бидна, и еве сега пак собрав храброст и се решив да пробам пак. (Пошто годините си поминаа па сега ќе ми викаат што со чекала до сега ) Прашањето ми е каде да го правам следното инвитро. Првите ми беа Њу борн и од некои причини не сакам да одам таму. Се мислам Систина или Ремедика. Некако повеќе ми е мислата за Ремедика, ама немам инфо кои доктори се сега таму и како е. Извинете на долгиот пост

Bilka5T likes this.
  10. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

Mila ti sovetuvam da odis na kontrola i vo remedika i vo sistina. I kaj koge ce steknas doverba tamu da odis.sistina e ivanoski i lazarevski a remedika dimitrov

Martka likes this.
  11. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

Od meseci cekane vo drzavno za kariotip risive vo sistina da go pravime kariotip. I denes gi dobiv rezul i vo sok sum maz mi ima prob so hromozonite. toa sto najmalku vo um mi odese . A jas 4 , 5 dena pred punkcija sum. Ne znam vece sto da milsam ni sto da pravam. Ako ima nekoja clenka iskustvo neka mi pisit ve molam.

VirgoStar likes this.
  12. Arababy

Arababy Истакнат член

Jas sum za popovic sistina

hope123 likes this.
  13. hope123

hope123 Истакнат член

Ти благодарам, и јас сум некако за тие доктори. Во тоа време сум била скоро кај сите доктори во Ремедика на консултација некако и мене Димитров ми остави најголем впечаток. За Ивановски -Систина сум слушнала дека многу тешко се доаѓа до термин околу месец дена се чека. Ќе размислам и ќе одам на консултации бар кај двајца доктори

_Vera_ likes this.
  14. Mardratrendmit

Mardratrendmit Активен член

Zdravo, bi sakala da go spodelam svoeto i ako nekoja ima slicno iskustvo da mi dade mislenje i sovet.
    Imam PCOS, hipo hasimoto, IR, soprugot oligoastenozoospermija, zapocnavme so postapka za invitro, stimulirana bev na kratok protokol, na folikulometrija se gledaa 11 folikuli vkupno, a na aspiracija site bile prazni, osven uspesno izvadeni tri jajcekletki, sledniot den dobiv povik deka ne pokazuvaat znaci na delba a bile oplodeni so ICSI metoda, slednioy den posle toa dobiv povtorno povik deka ne se oplodila nitu edna od niv. Da napomenam deka moite sostojbi zdravstveni se izregulirani so soodvetna terapija i se vo normala..
    Sleden sovet od doktorot e da ispitame jas i soprugot kariotipi. Site krevaat ramenici i ne ni davaat obrazlozenie dali bil problemot od aspekt na nezrela nekvalitetna jajcekletka, mozebi pogresna stimulacija ili nekvaliteten spermatozoid.
    Dali nekoja ima slicno iskustvo?

15. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Здраво девојки, денес направив ХСГ, двете јајцеводи не се проодни плус имаме проблем со слаб спермограм. Докторот предлага ИВФ, вели немаме друга опција. Направив HyCosy минатата година, резултатите од HyCosy беа нормални и сега се катастрофа. Имавме и 3 темпорани односи и 3 инсеминации и денес сфатив дека само губам време. Дали има девојка со слично искуство да ми помогне што да правам понатаму.

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Jas sum kaj Ivanovski od 2019 god, ne znam od kade info deka se ceka tolku, jas bez nikakov problem zakazav i me primi uste togas, sega sum veke redovna i odam i koga imam potreba. Probaj da zakazes i kaj nego, nema da zgresis edna konsultacija da napravis, isklucitelen e!

Martka and spasovskam like this.
  17. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Здраво и јас тррба да имам трансвер на замрзнати ембриони нареден циклус доколку минсе во ред брисевите, ме интереаира од кој ден на циклус се почнува со терапија и кога е првиот преглед?

18. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

Mila ne gubi vreme ako imas slab spermogram i neproodni kanali spremi dokumenti i spremi dok za ivf vece si imas i predlog od doktorov za ivf.

Reallove1996 likes this.
  19. Ermira1211

Ermira1211 Истакнат член

Mila jas vo poslednovo ivf imav 15 jajce kletki i samo eden embrion i toj ne se implantirase , i dr ivanoski ne ni mi rece da ispitvam nikakva analiza ni pricinite za toa, a denes gi primar rezul od kariotip i ima so kromozoni prob. Za toa od mene golema sugestijaa e da napravis kariotip i ti i maz ti za pred da isplanirate ifv

Rtulka and Mardratrendmit like this.
  20. Arababy

Arababy Истакнат член

Od prv den da se javis na doktor

MAJA BITOLA likes this.