Da ke ispitame obavezno, samo bi bese cudno ne doslo do delba na nitu edna jajcekletka, ne stignala ni do fazata embrion.. Se nadevam deka e zaradi utnata stimulacija
Devojki me buni ova so utrogestanot pisuva za oralna i vaginalna upotreba da ne sum zemala od tie sto ne treba na mene mi treba vaginaleti moze pomos.
Девојки за кариотип мора ли баш во исти период двајцата? Проблем ли ќе е ако ја сум сега а нареден месец партнерот не ми е јасно зашто мора исти тајминг…
Не, не мора во исто време. И ние во различен период бевме, а претходно прашав директно во ГАК дали може така. Парнерот кога ќе иде, треба само да им напомене дека ти веќе си била, па си знаат они што како понатаму.
Zdravo Pred da pravis sledno IVF, min 3 meseci primaj vitaminska terapija (COQ10 600mg, DHEA(vo konsultacija so doktor), Vitamin C, D E, Zink, Prenatal multivitamini, Folna, Myo&Dciro inosito. Zdrava ishrana, isfrli sekeri. I dokolku si vo moznost pravi Akupunktura. Spored istrazuvanja toa pomaga za kvalitet na jajce kletki, pa dokolku jajce kletkite na prvoto ivf bile so los kvalitet, vitaminite se preporacuvaat za podobruvanje na kvalitetot. Na moeto vtoro IVF doktorot vmetna i Growth Hormone inekcii koj se smeta deka pomaga za kvalitet na jajce kletki i za zgolemuvanje na brojot na jajce kletki (vo nekoi slucai).
Fala mnogu! Kolku se neazurni doktorive, mi preporaca samo profertil.. a zaradi naod na trombofilii (na moja inicijativa testiranje) mi go potvrdi mislenjeto na transfuziologot za aspirin 100, metilirana folna i b12..
Treba da razgovaras so nekoj geneticar da ti gi protolkuva rezultatite ne sekoj problem.so hromozomi e problem za zdrav embrion .
Proluteks bockav vo bilo koe vreme vo tekot na denot, a za Cleksan mora da pominat 12h. Go bockav vo 20h.
Koga se aplicira za vaucer za invitro, dali mora vekje da imas resheno koj doktor ke ti go pravi ili otkako ke dobies vaucer moze da reshis? Ili sto ke se sluci ako smenis mislenje i sakas da prodolzis kaj drug doktor?
Кога ќе поднесуваш за ваучер, не мора да се имаш одлучено за доктор и клиника. Можеш и после да си одбереш. Иди кај неколку доктори на консултација, па ќе се решиш каде би го правеле инвитрото. Ваучерот откако ќе го добиеш, имаш рок 6 месеци да го искористиш. Кога ќе се договорите да почнете, ваучерот го предаваш на клиниката што ќе ја одберете. Откако ќе го дадеш ваучерот (упатот), клиниката не може да ја менуваш.
Zdr me interesira dali nekoja od clenkite imala uspesno in vitro dokolku ima problem vo kariogram kaj nekoj od partnerite,i dokolku se utvrdi sto ponatamu?
Bi te zamolila poveke informacii sto i kako e toa growth gormon? Vo koja klinika i kolku pari chini taa inekcija? Ti blagodaram
Здраво! Дали има некој информација дали е вистина дека ако имаш 40+ не треба да чекаш 6 месеци од трансферот за да поднесеш документи за втор ваучер од ФЗОМ?