Jas mislam deka nema vrska godinite 6 meseci e staveno zaradi stimulaciite koj prima ne li treba telo da se odmori od hormoni da se dovede vo balans, a Ako se raboti za kriotransfer mozes da prasas dali da cekas 6 meseci.
Јас чекав прошлата год, ти прашај да не смениле нешто. Иначе, над 40 год одобруваат побрзо мислам во смисла на инсеминации.
Zdravo Jas pravev IVF vo USA i vtoiot pat doktorot preporaca growth hormone (Omnitrope). Na google napisi growth hormone ivf i ke procitas poveke okolu toa i ke moze da razgovaras so doktorot. Od ona sto znam pomaga za kvalitet na jajce kletki kaj nekoi zeni a moze i da doprinese za pogolem broj. Toa IVF skoro i da mi bese otkazano mene bidejki imav folikuli so razlicni golemini i ne ocekuvav mnogu. Na kraj ostanaa dva embrioni. Si pretpostavuvam deka e poradi Growth hormon megjutoa i ne mora da znaci. Mojot doktor kaza deka kaj nekoi zeni pomaga a kaj nekoi nema nikakov rezultat
Епа не пишувај тогаш,подобро молчи...зашто овој твој пост многумина овде ќе го сфатат како не треба, од памет ке се извадат...има некои кои користеле, некои кои моментално користат такви лекови,па не е во ред ако сметаш дека не треба да се користат да пишуваш,а да не кажеш зашто..... Еве јас на пример од Косово земав цетротиде и топ изреагирав на него..овојпат пат пак од таму ќе земам. Земам и други лекови од таму. Без навреда молам...ова е мое мислење.
Здраво женски имам едно прашање имам правено кареотип и генетски мутации пред скоро 6 месеци па ме интерсира дали треба и тие документи да ги носам кај докторот или нема потреба
Ubavo napisav, vo nekolku posta (ne si gi procitala) deka jas ne bi zemala, a koja sum jas da vi kazuvam ako toa vi go dozvolil doktor. A i koja sum jas na forum javno da pisuvam zosto nesto ne bi zemala, toa e samo moe mislenje. Tuka ne sme strucnjaci niti doktori (mislam moze nekoi se) ali samo si kazuvame iskustva, jas barem taka go sfakjam forumov, a sepak slusam doktor. Izvinete uste ednas, zosto veke ednas se izviniv!
Kaj Trajkovski ama odamna bese toa, pominato e mnogu vreme taka da mislam deka ne sum reper i baska sigurno sega e poiskusen - slusam deka ima dosta zadovolni od nego
Devokji utrogestan vaginaleti obicno vo kolku saat gi apliciravte bidejki mi se 2 navecer 1 nautro jas pocnav od vcera megutoa mi istekuva od niv pa me zagrizuva deka ne gi apliciram vo dobro vreme
Драги другарки, мојот четврт трансфер по ред заврши со негативна бета. Навистина се разочарав, зошто бев скоро сигурна дека овој пат ќе биде успешно, дури и така цело време се осеќав, уверена бев дека е готово, бидна. За потсетување, првите 2 исто беа со нег.резултат, а 3 заврши со ран абортус. При крај сум со нерви и сили да продолжам понатаму по овој пат. Не знам што не штима, и не знам веќе што треба да менувам. Секое мислење, предлог, идеја или искуство што ви помогнало во вашиот случај, ве молам пишете ни овде или лп, како сакате. Особено ќе ми значи мислењето од некои "маратонци" како мене, да дадате некој ум, зошто сум вака
Jas nasabajle kaj 8h bidejkji ne stanuvam rano i mozam uste sat, sat ipol da si polezam, posle normalno funkcioniram i navecer kaj 21h,devet ipol i toa e toa. Ne se sekiraj mora po malku da istekuva kako parcenca, toa e normalno.