Jas gi primam docna navecer tocno pred da zaspijam i toa dodeka sum vo legnata polozba i potoa ne stanuvas tuku pri raka da imas vlazni maramici i sprej za dezinfekcija so ubavo izmieni race i potoa ke gi staves ke si stavas i nekoja uloska zatoa sto se rastekuvaat i potoa ke se izbrises so vlaznite i sprejot za dezinfekcija i nema mrdanje i nema mocanje i stanuvanje pa utreto sabajle jas imam alarm za eutiroks za teroidnata se pie na gladno i odam do toalet i togas go stavam toa 1 nasabajle dodeka si vo krevet i pak si zaspivam za da podeluva i toa vnatre da se podrastopi i taka sekoja den!
Во колку си почнала тогаш продолжи и на 12 часа ќе ги ставаш штом треба по два пати. Нема потреба од лежење со саати потоа, стави и полежи пола саат, толку им е дури и повеќе од доволно да се апсорбираат и нормално е дека ќе истекува по нешто, не се грижи за тоа.
Navecer koga si legnuvas jas taka gi stavav a sabajleto Ili stanuvam idam vo wc gi stavam pa lezam 1 sat Ili stanuvam se oblakam varam kafe stavam I eden sat taka vo polusedecka polozba istekuvanje e normalno.
Mene mi bese 7 dena pred transver pomalo od 0.20 pa potoa izgleda se nakacuva pa i so terapija sto ja davat ama doktorot mi rece deka najidealni uslovi se od 20 do 40 pa mislam deka ti e super a sekako ke si imas terapija i na den na transver i potoa sekako!
Колку и да се, ако имаш потреба од станување и ако ги ставаш одма едно по друго пола саат се доста. Ако ги ставаш со пауза од едно до друго, тогаш чекаш пола саат после второто.
Devojki moi,denes dobiv vaucer MNOGU SUM VOZBUDENA ))) Sega treba da odam kaj maticnata? Ili direktno kaj Doktorot koj kje go prai invitroto?
Честитки за добиениот ваучер, да вроди со плод Јас секогаш прво сум одела во клиника, ако почнуваш овој циклус они ќе ти кажат кога да им го однесеш упатот, мислам дека трае 7 дена. Најдобро договори се со докторот прво па после однеси им го упатот
Храбро душо,само храбро...нема збор што ќе те утеши во моментов,знам... Со нови сили,одиме понатаму,нема откажување❤ Те гушкам
Milaa, nemam zborovi sto mozat da ti olesnat tezinata koja e cuvstvuvas vo moment, no znam deka sila ke mora da soberes, isto taka i nervi i ke dojdes do celta!!! Site sme vo ist bubanj, prasanje e samo koga topceto ke ne isfrli kako dobitna kombinacija, ama vazno e da se vrtime i da sme tuka, plan B sekogas postoi! ♥️ Bidi silnaa
Здраво девојки дали знаете колку време трае упатото од матичен за инв постапката јас го имам скоро 2 недели да не ми е истечен ако знае некој нека одговоре
Здраво на сите, сега се зачленив но ве читам со години Ова ми е прво пишување за да видам како функционира форумот, а во иднина ќе ве замарам со помош и прашања
Јас имав еден упат пред консултациите со докторот, но бидејќи веднаш не започнав постапка, тој не им беше потребен тогаш. Циклусот кога се подготвуваме да одиме на ин витро ми кажаа кога ќе добијам да отидам во клиниката вториот ден и не е неопходнно да однесам веднаш упат туку може и неколку дена отпосле (на матичната и се јавив да го подготви и потоа им го однесов на следните контроли откако почна постапката). Бараат упатот да биде со архивски амб број и коцкаст печат.