Овулацијата тврдоглава овој пат хахахха ама синоќа ставив стоп инекција хориомон така да нема кај да бега вечер утре тука е Утре сум на преглед па се надевам се ќе е во ред, а вчера на преглед бев пораснати и двата фоликула едниот 23мм а другиот 18мм, као што кажа докторот имам задоцнета овулација зошто напоредно растат два фоликула на двата јајници. Па се надевам се ќе е ок, ендометриумот е супер. Само незнам дали е од инекцијата повремено денес имам како менструална болка, а не посебно на еден јајник нели како што треба да е ако пукнат ќе видиме
Женски се осеќам како балоннормално е? Денеска ми е 5 ден од стимулации, со гонал ф сум, а денеска и цетротиде примив,утре сум кај докторот да ме види.
Одговор за твоето прашање немам, ама затоа јас имам едно за тебе Кога веќе го спомна гонал ф, јас ќе треба со него да се стимулира, дали стварно мора стручно лице да ги боцка тие? Или не се тешки за боцкање?
Нормално е Растат фоликулите, јајниците се зголемени. Јас ко трудна бев, стомакот подуен. Еднаш се згрешив и на работа со фармерки отидов, па си седев цел ден откопчена Гонал ф инекциите се како пенкалца и се за поткожно боцкање. Сама без проблем можеш да ги ставаш. За инекциите што се примаат мускулно ти треба медицинско лице.
Eve da ve nasmeam, jas i muskulno sama si pustam, na ogledalo ali ne ja zimajte mojava idea ako ne ste imale iskustvo so buckanje
Здраво, еднаш ќе те викне на втор ден од менструација, со што ќе почне со стимулациите и потоа ќе треба уште 3 - 4 пати да одиш преку 2 - 3 дена (на пр. четврток, па сабота, па понеделник/вторник. По неколку дена пункција па трансфер. Значи рачунај дека во текот на тие 15 дена ќе треба да одиш кај докторот 5-6 пати. За другите денови не знам, но најубаво е 2 дена после трансфер да си фатиш некое мотелче/хотелче во Битола. Не е скапо. Поздрав и со среќа!
Знам многу вака сами мускулно што боцкаат, ама јас не би пробала. Првата постапка ни поткожниве не се осмелував сама да ги боцкам, маж ми боцкаше јас мижев и пиштев и само прашував дали е готово Сега сама профи боцкам, ниедна модрица немав направено, ама па маж ми мерак има он да ме боцка кога е дома, а јас друг кога ми става сеуште мижам и пиштам Не оти боли, ама ај Колку да изводам нешто де
Мојот не сака да ме боцка Среќа овојпат немав депо па не малтретирав никој, ни ја се маткав да одам на боцкање, а поткожните првин ми беше шубе па се научив.Кога видов за клексан дека секој ден треба во исто време да одам на боцкање, после втората инекција си реков "ова можам сама па што сака нека е". Некогаш се измодрам, некогаш не Уште мускулните да ги научам ми остана. Имам една другарка мед.сестра, ќе идам на курс и се ќе си знам сама
Таман си за краток. Јас претходниот пат бев со краток, 14 фоликули, естрадиол над 2500 беше. Место стоп инекција, декапептил примив. До хипер не дојде. Сега со долг ќе видиме како ќе биде Ќе се дружиме скопјанки во Битола значи Нас планот ние во Охрид да се стационираме до трансфер, зимски одмор да тераме на езеро, па Скопје тројца да се вратиме Инаку јас да прашам, дали при долг протокол има преглед на втор ден од циклус?
Неее воопшто не се тешки, јас сама се боцкам од прв ден,а до сега не сум се боцкала со ништо сама така да сигурно ке се снајдеш
Идејава со Охрид ти е супер, може и ја така да направам. На долг протокол брв кај Димитров и не ме прегледа на втор ден, туку на 5ти.
Го позајмувам мојов за боцкање ако ви треба. Ептен со мерак боцка, искуство колку сакаш има. Над 150 аплицирани поткожни инекции од секој вид, со само две направени модрици од клексан. Ама простени му се, оти на рака ми ги ставаше, а таму немам салце. Алал да ти е ако се нафатиш и ти сама мускулно да ставиш. Мене од иглата ми се темни
Многу благодарам на одговорот, чим се прегледите на 2-3 дена најдобро да си се стационирам Битола или Охрид за тој период.
Ve molam dali ste imale iskustvo so zamrznuvane na spermatozoidi i so zamrznuvane na jajce kletki? Ve molam za odgovor
Drugarka moja zamrznuva momentalno jajce kletki. Odi skroz na priroden ciklus, se prati ovulacija sekoj mesec preku Es i LH i ako e povolno zamrznuva jajce kletka. Nekolku veke ima zamrznato. 90.000 den e samo zamrznuvanjeto i posle se plakja godisno. Plus ima troskovi okolu pregledi i ispituvanja hormoni sekoj mesec. Ova za Sistina kazuvam za jajce kletki. A maz mi ima zamrznato materijal, nisto posebno ne e procedura. Prvo spermogram i spermokultira, ako e vo red, ti kazuvaat koga da dojdes da ostavis materijal. Cenite iskreno za ova gi imam izumeno, znam deka godisno se plakja okolu 6.000 den za cuvanje.
Jas stiskam palci za 4. I ke te nacekam niz Tetovo,koga ke pomines, so pankarta "welcome home embabies" ❤️❤️ @Nade-sunrise