Nie zamrznuvavme spermatozoidi vo New Born i na godishno nivo iznesuva 200 eur. Bidejki bevme so mashki faktor, prviot pat zamrznavme ama rekoa treba ushte i soprugot ostavi i vtor pat ama ni javija i ni rekoa deka ne tolku dobar kvalitetot kako prviot pat i ne zamrznavme i konecnto tretiot pat ni javija deka e ok i zavrshivme. Ako mislite da zamrznuvate nedelite pred toa neka pripazi na ishrana. Pozdrav
Дали треба само спермограм или и спермокултура за поднесување документи за ваучер? Како е процедурата за испитување спермограм со упат, преку мој термин се чека или како и за каде треба да гласи упатот. До сега се на приватно правевме. И каде е најевтино со цени за спермограм.
Maticen od soprugot izdava upat preku moj termin se naogja slobodno i se zakazuva za na Klinika. Se ceka, ama ne dolgo, mozes i sama da proveris preku moj termin koga ima slobodno i koga ti odgovara. Treba dva spermograma bez spermokultura, napraveni vo dve razlicni ustanovi so razlika ne pomalku od mesec dena. Najeftino ti e na Klinika, okolu 150 den mislam bese, po privatnive e okolu 2000 i povise, zavisi kade.
Za ginekologija i akuserstvo, Gak, znaat maticnite stom ke kazes za spermogram. Na treti sprat se naogja inaku odelot.
Помош, знам дека вие ќе ми помогнете. Ми треба итно да направам 4д за во фондот. Каде најбрзо може да завршам работа да не се маткам. Маж ми правеше минатата недела на институт за хистологија и ембриологија. Термин му најде матичната за два дена, а резултати за еден ден издаваат.
Dali ima nekoja clenka shto prvoto ivf i bilo uspesno so spontan vo prvo tromesecie , i da pratila dokumenti za vtor vaucer?( prasuvam za da znam od prilika koi dokumenti treba da gi pratam vo fond za vtor vaucer, i dali treba izvestaite od punkcija i transfer) Jas imav uspesno prvo IVF i missed ab.vo 8+6 gn
Да матичниот не сака да ми направи, ниту па докторката што ми ја водеше првата бременост на приватно. Не ми се чека на клиника. Ништо ќе се јавам во клиниката и онака треба да одам да се договорам што и како за трансфер, па и тоа ќе истерам.
Се јавив сега и замисли ми најдоа термин за утре. Јас мислева како порано се чека за термини, па да убрзам. Фала многу на совет.
Ние до сега само на хистологија сме проверувале , некако најверодостојни ми се резултатите преку матичниот на сопругот ќе му даде упат , брзо има термини мислам околу 150 ден е
Да се надоврзам на прашањето, дали на преглед кај доктор за ивф дополнително го наплаќаат 4Д. Има од претходно слики на кои пишува 3Д. Дали 4Д сликите исто изгледаат, само да пишува треба 4Д на сликата. И што конкретно треба да биде на 4Д?
Мене ми извадија 3 јајце клетки од кои две се оплодија и на 3 ден ми вратија две и еве бремена сум веќе 8ма недела со едно бебенце .Така да само надеж верба во Бога се ќе биде добро .