Devojki bev na kontrola, mi rekoa deka stom se kromozonite nisto ne moze da gi smeni toa e i pricanata za losiot spermogram, ve molam tie sto imaat vakvo iskustvo neka mi pisat bidejki navistina imam potreba od milsene.
На каква точно контрола за кариотипот ли? Види ако не уште некое мислење од друг доктор може подобро…
Fala ti no doktorov mi rece deka kaj i da Odime toa e . Genetski e. So nego e vrodeno. Dusava me boli ama toa e nema kraj na nasite maki.
Zenski bev deneska na kontrola, 6 den stimulacija, na edniot jajnik ima 7-8 folikuli a na drug 3-4. Mi prodolzi uste 3 dena so zgolemena doza od 225 na 300 iu gonal f i plus cetrotid. Dobro e?? Vo sreda pak na kontrola za eho i estradiol i lh. Doktorot rece petok sabota najverojatno punkcija
I jas sum bila kaj mitko ivanoski, ne sum jila pod ista terapija, sosema druga ama veruvaj mu na doktorov , a od koj den od ciklus pocnavte so hormoni?
Здраво девојки дали некој има искуство за ИНВ со хидросалпингс и затворени туби каква е процедурата со таква дијагноза... Многу сум загрижена
Здраво девојки, јас направив само 7 јајце клетки од кои 4 се оплодија и 3 преживеаа до петиот ден. Многу бев загрижена кога само 7 јк ми извадија ама еве некако ок ми заврши целиот ИВФ процес. Минатиот петок ми вратија само еден ембрион бидејќи бил доста добар квалитет (4АА) не сакаа да стават два одеднаш. Јас мислев дека секогаш по два ставаат, но ете само еден ми ставија. Следната недела ќе дознааам дали сум бремена. Држете ми среќа. Има некој друг искуство со враќање само еден ембрион?
Дали има некоја што скоро испитувала кариотип на гак? Ме интересира колку чини и за колку време ви закажаа термин, гинекологот 2 недели ми вели дека немаат пуштено термини. Исто така, дали со сопругот треба истовремено да дадеме крв? Фала
Mila jas cekav za kariotip i ne otvorija termin , i napraviv sistina, bidejki pravam tamu ivf naplativ za maz mi 5600 den so nekakov popust a redovna cena e 7000. so kakov faktor ste?
Jas sega sum kaj lazareski i otprilika i mene mi reke taka okolu 14, ama custvuvam deka imam ogromna bolka vo dolen del od stomak,i go prasav mi rece normano vidi gi jajnicive kako ti se nadueni, samo se plasam da ne odam vo hiperstimulacija, vo vtoroto ivf povracav niz nos .
Јас немам такво искуство ама какви и да ти се тубите при ивф пункцијата ти е од јајниците така да мислам дека процедурата си е иста
Зошто се грижиш што еден ти вратиле? Јас секогаш по еден враќам, така си мислам имам повеќе поединечни шанси. Порано се замарав, читав, и колку што памтам враќањето на два ембриони не значи автоматски поголема шанса за успех. Уживај си, колку можеш занимавај се со др.работи и ти пуштаме среќа да успее ова едно. Инаку од 4 оплодени, три да стигнат до петти ден, мене супер ми звучи. Ги замрзнавте другите, така? Ај, да не ти притребаат скоро