LH штом примаш цетротиде си е низок. По стоп инекцијата расте. За Е2 е индивидуално, нема правила колку мора да биде. Кај некоја може да е 200, кај некоја може и 6000 да биде. Сите различно реагираат на стимулациите.
Treba da raste estradiolot narednive dva dena, ke vidite petok, zatoa i ti prodolzil stimulacija. Ne se zamaraj so brojki, dovolno e edno, ama vredno. Biten e kvalitetot, ne kvantitetot. So srekja
Ti blagodar, znam deka e pobiten kvalitetot samo nekako nizok mi se vide e2, doktor rece seda za sega se 15 folikuli, pa zatoa mislev povisok da ne treba da e. Kako i da e ke vidime vo petok cisto onaka me interesirase.
Здраво девојки, каде можам да најдам домашен тест за бременост во Скопје? Денес ми е 5ти ден после трансфер би сакала да направам тест во скоро време
Да, ги има во сите аптеки? Ги немам видено изложени, исгледа позади ги чуваат. Да малце ми е ранот, ќе почекам до 9ти ден. Ама сакам да купам тест утре/задутре да бидам спремна.
Stom ke pobaras ke ti gi pokaze, nemaj gajle, sekade ima. Pocekaj togas, sega ti e rano mnogu. So srekjaa!
Не во Македонија, од странство ги купував до сега дека во странство работам. Таму ги има изложено во сите супермаркети. Моментално работам од Скопје преку интернет поради коронава.
Е супер, а има и тука тестови за овулација? Како овој на пример: https://www.clearblue.com/ovulation-tests/digital Овие ни беа доста корисни кога пробувавме природно да забремениме.
Еве вака девојчиња, се мислев дали да ви пишам, не сакам демотивирачки да ви делувам, али сепак чим се дружме, решив до крај да бидам искрена. Мојата приказна со последниот крио трансфер започна одлично, но радоста траеше малку, спонтан во рана бременост, на бхцг 1500 се гледаше прекрасна точка, бременост во матка, но по само 5 дена сакусот скроз колабираше и не се разви во ембрион, буквално се распадна Причини може да има милион. Ќе чекаме резултати од цитогенетика од МАНУ. Сакам друго да ви кажам, јас со терапија бев фул покриена и сум презадоволна од мојот доктор, но сепак нашата приказна се сведува на квалитетен ембрион. Тоа е за кое треба да работиме сите, ембрион и ендометриум. Ви посакувам на сите само убавини и полни раце, а јас ќе ве дружам тука со искуства и совети, не ве напуштам, а за сили понатаму дали ќе имам, времето ќе покаже, веќе сум многу уморна.
Многу ми е жал, сето тоа ми е многу блиско и познато... Воопшто не е лесно да се помине тоа, да се збори и пишува за искуството, но се надевам сите ние кои овде сме пишале за нашите маки, еден ден ќе напишеме успешни приказни, па ќе бидеме инспирација за другите. Докторите можат многу, ама не се семоќни, некои работи не се ни во нивна контрола. Од лично искуство, фокусирај се на себе и сегашноста.. нема потреба да се оптоваруваш со понатаму, силите кога ќе дојдат, ќе дојдат сами. Во овие процеси е залудно и контрапродуктивно да се форсираме. Те гушкам и држи се