Здраво на сите. Нова сум тука, релативно неискусна.. Идиопатски стерилитет, четири инсеминации (првата успешна, но биохемиска бременост до 4та недела), сега прибираме документи за прво инф. Дали мора за мм два спермограми и спермокултури или само спермограми?
Dva spermograma samo, ne postari od edna godina i so razlika od mesec i povekje pomegju niv, napraveni vo dve razlicni ustanovi
Ја на рати не знам, ќе се изрикам еден ден-два, после онака резидуално што остане. Ќе собираме сили за следната година @NoraMK , жал ми е... Нашите среќички изгледа за догодина се планирани.
Јас кога поднесував поднесов со еден многу стар спермограм...може 4 - 5 год беше стар и 2 инсеминации...на извештајот кај инсеминациите има спермограм ...мислам на оние од приватните клиники и не ми побараа друг , а спермокултура не поднесував
Tie od insiminaciite definitivno moze da se iskoristat ... ako ne dva , eden sigurno ... jas za dvete podnesuvanje eden davav od insiminaciite , a eden pravevme nov ... pominuva ...
Женски, помина мојот трансвер. Извадени 17 фоликули, 11 јајце клетки останува да чекам да де јават колку ке се оплодат
Zdravo na site, vi posakuvam mnogu sreca na site. Jas vo petok imav punkcija od 10 jajce kletki 6 embrioni i utre imam et. Ve molam sto mi sovetute kakvi vitamini da koristam?
Но нас на ниедна инсеминација не ни направија,само пред да почнеме со првата...а поминато е повеќе од година. Сепак, фала ти..кај толку документи, па за уште еден нека биде
Abe zenska na sekoja insiminacija ima spermogram, mora da imaat rezultat za materijalot , zoshto ja centrifugiraat i sl . Ako na prvata e postar od edna godina , edniot moze da e postar od edna , drugiot ne ... zatoa ti pishav edna stalno i beshe od insiminacii i ushte eden nov praevme nie ili na GAK ili po bolnicive privatni ... ama sigurno imash na insiminaciite proverigi dokumentite na vtora strana mora da ima rezultat inaku kako samo vrakale materijal ne prochisten ...
So sreka mila jas pijam metil folat. Metil b12. B6. Vit d. Omega 3 i preku eden den vit c toa samo drugo nezn. Sekoj razlicno....
Пишува само колку сперматозоиди се вбризгани, друго ништо нема. Тоа го пишува на самиот извештај од инсеминацијата. Втор лист нема, само еден е ...но, во ред ..секако само уште еден ни фали, ќе направиме..
Sistina. Ne znam, ja prv pat i slusam deka so toa sleduva i spermogram, nikoj ne mi dal nit mi kazal ...samo na izvestajot ima kolku se na vbrizguvanje