Ни мене не ми давале во систина , направи уште еден на хистологија или гак да не фрлаш пари по приватно ако ти е за документи ❤
Etee, jas samo tamu nemam praveno , remedica i new born davaat propisno , kakov e materijalot, podviznost , vakvi , takvi , onakvi , komplet ... Nema veze ne frlaj pari za dzabe zemete upat na GAK ... se sto mozi tamu , zoshti si trebaat parichki posle za terapii ... a toa e samo za dokumenti ...
@Marie86 nema vrska inseminacijata so spermogramot. Za inseminacija ili ivf materijalot koj go ostava partnerot poinaku se raboti, ne go ispituvaat kako sto e slucaj so spermogramot. I jas mislev kako tebe ama ne e taka. Se znae so koja cel se bara spermogram a drugo e so materijal ostavil za oploduvanje. Ova za Newborn bi objasnaa.
Devojki sto mi sovetuvate utre imam transfer da ostanam den dva vo skopje ili da si dojdam doma?malku patot za straza mi e tezok
Da ostanis. Mene takov predlog mi dade doktorkata i ja poslusav. Da si ostanis 3 dena skopje komotno.
Иди си дома и уживај си во домашната атмосфера На ембриончињата ништо нема да им биде, нема да испаднат
Ти ќе возиш или ќе те возат? Ако не возиш, спушти се седиште или легни си позади у кола. Да ти е удобно и топло, немаш гајле.
Да си одиш дома...јас со мм се расправав зарди тоа, беше запнал 3 дена во хотел да се сместиме во Скопје...не се согласив нормално , си дојдовме , си седев нормално во кола и ете бидна успешно...луѓе ако се поклопат коцките ќе биде , ако не и на раце да не носат џабе е....ти посакувам среќа мила
Abeee jas za vtorot IVF za dokumenti , toa beshe proletva podnesov eden spermogram nov i eden od poslednata insiminacija od new born ... na vtoriot list imashe detali kako spermogram , i bash Tofovski go prashav deka gj nosev dokumentite so mene za histeroskopijata kaj nego , i kaza da ok e ... podnesovme taka i dobivme ... Zatoa i spodeliv muabet takov da ne se troshat ako imaat takov list ...
Jas isto im pobarav od prethodnoto invitro i mi rekoa nov treba, poinakov bil toj od oploduvanjeto... Izgleda kako ke im tekne taka..
I jas so maz mi se raspravam, toj saka da sedit jas ne, sakam da dojdam doma , znam deka od skopje do ohrid e malku macno i tezok, ama kako e pisano taka vece ne znam.
Нека стегне заби маж ти и нека вози Нема да го истресете по пат Кажи му дека дома ќе ти е покомотно, а и еве и тука и од порано имало успешни приказни каде ембриончето патувало. Ако не можеш да го убедиш, прашајте го и др што ќе каже Good luck
Женски има ли некоја со конзумира пред стимулации природна мача ( зеленото) не мака, да сподели инфо како ја зима и дали има подобрувања. Другарки од странство ми ја кажаа во ивф клиники им ја препорачувале..