A zaboraviv da prasam da ste imale iskustvo so zamrz na embrioni vo sistina, jas prasav deka e 830 evra otprilika sega samo zamr ili zaedno so transferot e tolku
49000 ti e zamrznuvanje I posle sekoja godina si placas kao oddzuvane etoa neznam kolku bese posto jas gi odmrznav posle 5 meseci za kriotransfer. Koga I da Imas kriotransfer ke si Platis jas plativ kaj 30000 odprilika ako ides privatno ako sakas preku fond ti treba vaucer povtorno.
Sosema sum zaboravila dali pred embrio trans mpzam da janar ili samo so polna besika so voda treba da pojdam?
Kasni nesto lesno, ovesni so jogurt, banana.. Nesto lesno... A voda napijse pola sat pred transferot kolku edna casa, ne poveke zasto tolku e dovolno a i posle ke mozes podolgo da izdrzis da lezis. Ako e prepolna besikata ke ti stvara bolka i pritisok.. So lesno i za dve nedeli so II crtki da se raduvame site ovde so tebe
Ќе си јадеш пред трансфер, тоа само за пункција важи да си гладна поради анестезија. Инаку трансфери има и попладне, мојот беше во 14ч во април месец Со лесно мила, да вроди со плод
Jas trebase da bidam vo Remedika vo 14:00, za transferot. Poradi hiper, doktorot mi rece da dojdam vo sabajle da me vidi, za da znae dali ke napravi transfer ili ne. Jas od 8:00 bev vo Remedika. Bolna, golemi bolki vo teloto i jajnicite, i me pregleda doktorot i mi rece deka moze da napravime transfer. Od 9 do 14 sum bila vo bolnica, vo cekalna sum cekala da dojde vreme za transfer, ni voda ne piev ni nisto, ne mi tekna, imav drugi maki, ne mozev da sednam vo stolica a ne mi se vrakjase nazad doma, i pak da idem posle. Jadev kifla so jogurt i besikata mi bese prazna. Zavrsivme rabota vo 17:00. Cel den na klinika, bolna, umorna, gladna. I eve, si teram 10 nedeli sega
@Irisveceflow123 Трансферот со замрзнати ембриони како постапка е 30.000 ден. Лежењето не се наплаќа посебно. Таа е сумата.
Јас разбрав дека е со свеж трансфер , во тој случај не се плаќа ништо , а за крио трансфер да и плус ако и даваат да прими атосибан , интралипидна .... тоа плус
Да да, ама збунка се направи претходните постови со делот плаќање на лежење при трансфер. Затоа и пишав трансфер со замрзнати како посебна постапка дека се плаќа (за тоа последно праша членката). А лежењето секако не се неплаќа посебно при трансфери.
Ete bidna i mojot transfer, razocarana do maks mi se placa, od 6 embrioni samo dve mi se vratija i drugite mi rekoa ne se so ubav kvalitet, i ne mi preporacaa da gi zamrznam, neznam , maz mi vika , ne se razcocaraj bas sega, treba da si srecna deka na kraj imame dve i ti bea vrateni
Ne se razocaruvaj Dovolno e edno so ubav kvalitet Dobro sto to kazale deka ne se vo red Dzabe nadez i pari za zamrznuvanje Veruvaj vo ovie dve
134858"]Ne se razocaruvaj Dovolno e edno so ubav kvalitet Dobro sto to kazale deka ne se vo red Dzabe nadez i pari za zamrznuvanje Veruvaj vo ovie dve[/QUOTE] Fala ti, no intereson vcera mi bese kazano, deka se so ubav kvalitet a denes ne se za zamrxnuvane. Kako e mozno tolku promena za nekolku sati.
Друшки ми се јавија од систина, од 11 јк имаме 7 ембриони. Утре ке ми се јават пак, да се договориме за трансвер
Dovolno e samo eden kvaliteten embrion za da stanes mamicka. Ne dozvoluvaj toa voopsto da te razocara. Bas naprotiv treba da si srekna i pozitivna ne misli na tie sto ne uspeale misli na tie 2 te embrioncija sto se kvalitetni. Eve jas od 13 mi ostanaa samo 2 i 2 mi vratija daj boze tie da mi uspeat pa za drugite ic ne mu ja mislam. Samo pozitivno i so sreka.