10 dena od den na et , mene mi pokazala negativno, sumprodolzila so terapija do 15 den i napraviv preku krv i pak negativno.i togas si prekinav i so terapii i sve
Штом пункција во петок си имала, трансферот вчера ти бил на трети ден. Пункцијата е нулти ден. Саботата било прв ден од развој на ембрионите, недела втор, понеделник трет ден.
Здраво девојки, се изгубив од информации читање, па ми треба некоја актуелна информација. Имам 35 години и поради одложување на бременост, сакам да замрзнам јајце клетки. 1. Дали имаме некоја што замрзнала јајце клетки во последниов месец и каде? 2. Дали е задолжителна терапијата или тоа зависи од квалитетот на самите клетки? 3. Која е цената во моментов во нашите приватени болници, Систина, Ремедика Њу борн... Прилично возбудена сум за целиот процес
Devojki za refundacija na kleksan , kako odi postapkata, maz mi so upat od ginekolog i izvestajot od lazarevski posol vo transfuziolog, i odnapred mu e kazano deka se raboti za ivf, toj zana deka treba nekakvi analizi da napravam tamu pa da mi dava izvestaj deka treba da primam kleksan inaku nema sansi, sega jas licno da odam tamu i da cekam cel den ne znam od sive ovie maki i ovaaa mi trebase
Vaka prvo treba da ti zemat krv i potoa da ti dadat izvestaj od transfuziolog i potoa recepta od maticna i smetka i smetkopotvrda od apteka i na receptata otpozadi da pisuva od koja data sekoj den ti e pustano kleksan so potpis od liceto sto ti gi pustalo. Znaci treba prvo izvestajot pa potoa receptata i fiskalnata. Datumite treba da se pripazat.
Da prvo upat od maticen za transfuzija i tamu ke ti zemat krv za d dimeri i hemostaza mislam i potoa ke tia dade rezultatite i ke ti napise na izvestajot kolki br cleksane i od kolku treba da primas
A ako mi se vo red d dimeri i hemostaza ? Ili bez razlika od rezultatit? A kolku otprilika treba da mi napise? Za 3 punkcija i 15 do et vkupno 18 ili ne znam ?
I kaj mene se e vo red. Megutoa transfuziologot pisuva poradi ifv ima potreba od 1 na den clexane od.0.4 1 mesec bez razlika kolku ke zemes ti potoa ja koristev po 22 i tolku mi pisuva na receptata i tolku na fiskalna i tie gi prakam i mi gi refundiraat
Posle od transfuziolog odam kaj maticen ginekolog toj mi pisuva recepta gi zemam pa posle so smetkopotvrda i fiskalna smetka gi odnesuvam vo fond za zdr za refundacija. A nekakvo barane treba ili? I navistina ti blagodaram i izvini vaka detajon sto prasuvam ama mojot ginekolog go prasav i ne znaese tocno da mi odgovori