Da ama otkako ke gi primas site inekcii togas podnesuvas ima baranje go popolnuvas i zaedno seto toa go podnesuvas samo pazi na datite. Prvo treba na pr. Ivestajot da ti bide so 1.12.21 a receptata i fiskalnata ili od toj den da ti se ili od nekoj nareden datum ne smee da bide pred izvestajot. I treba da imas potpisi za sekoj den na pr. Od 1.12 do 18.12 dokolku imas za 18 dena inekcii poedinecno so potpis od liceto sto yi go pusta. Jas sama si gi pustam ama kaj mene se potpisuva sestrata na mojot ginekolog mislam deka sum jasna. Ako imas nesto prasaj ne e pr pozz
Chej jas da doprasham , jas nemam zemeno izveshtaj od trasguziolog a primam kleksani, i sega ako zemam otposle izveshtaj nema da mi refundiraat ??? I ushte neshto , a kaj ti se potpishuva sestrata za site denovi deka te bockala ???
Mislam deka nema da ti gi refundirat. Bidejki veke si zemala a nemas izvestaj na fiskalnata si ima datum. Isto i na izvestjaot. Epten ako saka da vi izleze vo presret transfuziologot da ti go napise izvestajot so data koga ti e zemen clexane ama nezn dali moze bidejki treba i krvnata slika da ti bide so toj datum. Na receptata so ti ja izdava ginekologot otpozadi dgi pisuva datite. Toa treba sestrata kaj tvojot maticen ginekolog da go znae.
Jas gi zemam kleksanite vece od sabota ama se dogovoriv so nekoi od apteka mi se rodnini gi plativ samo fiskalna im rekov da ne mi pecatat, koga ce zemam izvestaj togas ce zemam fiskalna
Jas zimam izvestaj od transfuziolog potoa kupuvam kleksani so fiskalna I smetkopotvrda I posle primer ako se 30 kleksani idam posle 30 Dena od denot koga sum gi kupila (datum na fiskalna) kaj maticen ginekolog I mi izdava potvrda za aplikacija na koja pisuva deka mi se aplicirani pr 30 kleksani od toj do toj datum potpis na ginekolog I pecat na potvrda. Posle ovaa potvrda fiskalna smetkopotvrda baranje sto go ima vo fondot kopija od transakciska I izvestaj od transfuziolog podnesuvam vo fond za refundacija. Obicno za 30 kleksani vracat 5300 den.
Pa toa e mn komplicirano be za nashite postapki ... ushte toa da go zapazuvame , pa ne nj dava trasfuzilog , tuku specijalist IVF ni gi prepishuva ... koi dilajli se... kolku nie e losh sistemov .... kaj eden kup sredstva davame kaj i pak da shetame po eden kup klinika, matichen, apteka , fond za da vratish nekoj denar ... Otideno e vo ovaaa zemja se skroz ... Mnogu razocharuvachki ... Izvinite ama se napnav so procedurava da vratish nekoj denar ... stavrno si igraat so nas
Zdravo na site jas denes pravev 1 eho na 4 nedeli od transver ama doktorot rece ima bremenost i postoi se gleda ama nekako e malo i ne napreduva pa mi rece vo sabota pak da se videme i so drugiot doktor neznam sto znaci bas ovaa ne mi dava nekoja nadez ama dali ima nekoj vakvo iskustvo da spodeli
Premnogu e rano za da se vidi nesto na tie nedeli.Mu treba vreme da porasne.Za mesec dena ke se gleda tockicka.Pozitivno samo
Transverot mi bese na 9 noemvri taka da za 2 dena ke bide tocno 1 mesec i se gleda tocka mala ama doktorot rece treba da e pogolemo za ovoj period
Bhcg napravi si utre i za dva dena pak, ke vidis kako raste vrednosta. Ne gubi nadez, nekoi embrioni podocna trgnuvaat